Metal na švicarski način

  1200

  Godiva

  Call Me Under 666

  Datum izdanja: 23.05.2005.

  Izdavač: SPV / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Headache Machine
  2. Hellraiser
  3. Call Me Under 666
  4. My Fate
  5. When Lightning Strikes
  6. Only Heaven Knows
  7. The Flight Of The Dragon
  8. Maneater
  9. Proud To Be A Beast
  10. Soulkiller
  11. Free My Soul

  Heavy i power metal zadnjih je godina doslovce etiketiran ‘Made in Germany’ naljepnicom. Zapravo, čini se da je centralna uzgajačnica mladih snaga u ovom, dragom nam žanru, upravo tamo. No, eto, pukim čudom u mojim se rukama našao bend koji je: a) novi i b) nije iz Njemačke. A njegovo ime je Godiva.

  Dolaze nam iz brdovite Švicarske, a muzika koju stvaraju je prvenstveno heavy metal sa ponešto primjesi powera i izrazito velikim utjecajem 80’s metala. Što se tiče ovog zadnjeg, to se posebno odnosi na vokalne dionice gdje je najvećim dijelom i prisutan isti. Uzevši u obzir činjenicu da je sadašnji pjevač benda Fernando Garcia bivši vokal poznatih rockera Victory, navedeno nimalo ne čudi.

  However, stvar koju moram napomenuti je da su Godiva, unatoč mnogobrojnim uzorima i utjecajima, ipak uspjeli stvoriti nešto svoje, neki, ako već ne njihov, onda barem ‘relativno njihov’ stil, to je vrlo važna i vrlo pohvalna stvar za jedan od novijih bendova koji se uglavnom ‘isfuravaju’ jedan na drugi ili na one ‘klasike’.

  Muziku podržava

  Ovo bi uglavnom bio najveći plus albuma, dok bi oni nešto manji bile pjesme “Soulkiller” (definitivno najbolja stvar) i “My Fate“, te video spot za prvi singl “When Lightning Strikes” kao odlična ideja za poseban bonus albuma. Minus albuma je bubnjar koji na mahove zvuči prepočetnički i dosta teško prati bend, te završna pjesma, ustvari balada “Free My Soul” koja im zaista nije trebala.

  To bi bilo to za “Call Me Under 666“. Na kraju, jedino što mogu reći je to da je ovo solidan album koji se isplati imati u kolekciji.

  Muziku podržava