Korak dalje

  2652

  Audioslave

  Out Of Exile

  Datum izdanja: 23.05.2005.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Your Time Has Come
  2. Out of Exile
  3. Be Yourself
  4. Doesn’t Remind Me
  5. Drown Me Slowly
  6. Heaven’s Dead
  7. The Worm
  8. Man or Animal
  9. Yesterday to Tomorrow
  10. Dandelion
  11. #1 Zero
  12. The Curse

  Kao okorjeli Sondgarden fan moram priznati da sam na objavu suradnje Chris Cornella, leadera istih, te preostalih članova Rage Against Machinea, nakon što ih je napustio vokal, s nestrpljenjem očekivao što će se desiti, kuda će ta supergrupa moćnog naziva Audioslave krenuti.

  I moram priznati da sam ostao razočaran. Prvijenac je zvučao, hmm… pa tak’, niš’ posebno. Svaka pjesma, manje vise, ista. Dosadno, običajeno, ništa konkretno… Samo ne znam otkuda toliki fanovi, vjerojatno zbog all-star članova benda. Novi album – “Out Of Exile” uzeo sam, iako skeptičan, na preslušavanje da bi zadovoljio radoznalost te, možda čak i, potvrdio tezu da Audioslave nisu dorasli korijenskim bendovima iz kojih su nastali. I eto… Ugodno sam se iznenadio.

  Energija albuma pršti na sve strane. Čvrste gitare Toma Morella, bubnjevi Brada Wilka, bas Commerforda i sve to začinjeno nepogrešivim vokalom Chrisa Cornella, stvaraju odlično hard rock ozračje, no ne zaboravimo i na, uvijek besprijekornu, produkciju Ricka Rubina. “Your Time Has Come“, “Doesn’t Remind Me” hitovi su s novog albuma koji neće sigurno proći nezapaženo, zajedno sa još mnogo pjesama u kojima ćete moći uživati ovog ljeta i to najbolje u vrućim ljetnim noćima, po mogućnosti negdje na plaži.

  Jedina zamjerka je nekolicina stvari slabije kvalitete koje se nalaze pred kraj albuma, ali čak i u njima se nađe svijetlih trenutaka. Uz ovakav album možda je suvišno isticati, kako je napisano na pozadini bookleta, da su svi zvuci na ovom albumu nastali iz gitare, bubnja, bas gitare i vokala, kad je to i više nego očito. No, ipak, možda će tu gestu noviji naraštaji odrasli na peglanju loših glazbenika više cijeniti.

  Muziku podržava