Chris Cornell počinio samoubojstvo

Leonora Bedić
3475

Nakon što nas je sve uznemirila vijest o tome kako je poznati vokal Soundgardena, Audioslavea i Temple of the Dog pronađen mrtav, upravo su pojavile nove potvrđene informacije o njegovoj tragičnoj smrti.

Chris je pronađen na podu kupaonice u MGM Grand Detroit hotelu svega nekoliko sati nakon nastupa sa Soundgardenom, a prema lokalnim policijskim navodima pronašao ga je kolega iz benda s nečim oko vrata.

Michael Woody, glasnogovornik policije u Detroitu, za The Associated Press je spomenuo osnovanu sumnju da se radi o samoubojstvu, a medicinski istražitelji su potvrdili da se Cornell objesio.

Muziku podržava

Odmah su naravno u javnost izašle i činjenice kako se Cornell u nekoliko navrata borio s depresijom i ovisnostima o narkoticima i alkoholu.

Također, nije strana činjenica kako je Soundgarden u više navrata svoje karijere za vrijeme nastupa uživo imao običaj obraditi, odnosno uvrstiti dio tradicionalne gospel pjesme “In My Time Of Dying“, ali sada je njezina posljednja live izvedba dobila puno teži smisao.

Upravo je s dijelom, točnije refrenom spomenute pjesme, koja je najpoznatija u izvedbi Led Zeppelina, a nešto ranije i u izvedbi Boba Dylana, Chris sa Soundgardenom zatvorio nastup u Detroitu, 17. svibnja, spojivši je s autorskom “Slaves & Bulldozers” s trećeg studijskog albuma “Badmotorfinger”.

“So bleed your heart out, there’s no more rides for free, bleed your heart out,  I said what’s in it for me? What’s in it for me?” stoji u glavnom refrenu pjesme, nakon koje su već standarno uživo ukomponirali i dio od “In My Time Of Dying”.

A kako je to i Bowie napravio sa svojim studijskim albumom “Blackstar”, konkretno s pjesmom “Lazarus”, sada ispada kao da je i Chris najavio vlastitu smrt refrenom predivne gospel pjesme koja sada na sebi nosi još veći teret nego što je isprva imala.

Rasprodani nastup ove srijede u Fox Theatreu u Detroitu bio je posljednji Chrisov koncert sa Soundgardenom, koji su odsvirali u sklopu zajedničke turneje s The Dillinger Escape Plan.

Tamo su između ostalog odsvirali i klasike kao što su pjesme “The Day I Tried To Live”, “Rusty Cage” i “Fell On Black Days”, a svega nekoliko sati prije nego što je pronađen mrtav u hotelu, odsvirali su i “Spoonman”, pjesmu koja je davne 1994. također postala jedan od velikih hitova benda.

Tragični je to odlazak još jedne u nizu grunge ikona, od kojih je od vokala ‘big grunge četvorke’, odnosno bendova Nirvana, Alice In Chains, Pearl Jam i Soundgarden, jedino preostao Eddie Vedder da sačuva bogatu grunge ostavštvinu.

Još jedan je to težak dan koji je zavio glazbeni svijet i fanove u crno, a u sjećanjima ćemo zauvijek ostaviti njegov prekrasan prošlogodišnji nastup u koncertnoj dvorani Lisinski kada smo ga imali i čast fotografirati.

Posljednja set-lista Soundgardena (Detroit, 17.5.2017.)
1.    Ugly Truth
2.    Hunted Down
3.    Non-State Actor
4.    Searching With My Good Eye Closed
5.    Spoonman
6.    Outshined
7.    Kickstand
8.    Black Hole Sun
9.    By Crooked Steps
10.    The Day I Tried to Live
11.    My Wave
12.    Been Away Too Long
13.    Fell on Black Days
14.    Mailman
15.    A Thousand Days Before
16.    Burden in My Hand
17.    Blow Up the Outside World
18.    Jesus Christ Pose
Bis:
19.    Rusty Cage
20.    Slaves & Bulldozers (s refrenom “In My Time of Dying”)

Muziku podržava