Kad Willie pjeva kokama…

  1023

  will.i.am

  Songs About Girls

  Datum izdanja: 09.10.2007.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Over
  2. Heartbreaker
  3. I Got It from My Mama
  4. She’s a Star
  5. Get Your Money
  6. The Donque Song (feat. Snoop Dogg)
  7. Impatient
  8. One More Chance
  9. Invisible
  10. Fantastic
  11. Fly Girl
  12. Dynamite Interlude
  13. Ain’t It Pretty
  14. Make It Funky
  15. S.O.S. (Mother Nature)
  16. Spending Money – bonus

  Nakon brojnih suradnji, što u ulozi producenta što u ulozi gostujućeg izvođača, alfa i omega skupine The Black Eyed Peas will.i.am zaplovio je u samostalne glazbene vode. Ploveći mirnim morem uz lagani povjetarac, usidrio se u raznim studijima od Rio de Janeira do New Yorka, a rezultat toga je samostalni album “Songs About Girls“.

  Kao što i sam naziv kaže, ovo je album posvećen djevojkama. U 16 pjesama, koliko ih se nalazi na “Songs About Girls”, will.i.am govori o kokama koje voli, koje želi, od kojih što prije želi pobjeći…

  Iako je ovo njegov treći samostalni album, u nekoliko intervjua je istaknuo kako ga smatra svojevrsnim prvijencem, dok su prva dva samo eksperimentalne kompilacije. No eksperimentiranja ni ovdje ne nedostaje. Izuzetno kreativan, album je prava mješavina raznih glazbenih žanrova, ali ipak s najvećim naglaskom na r’n’b-u, što je i za očekivati.

  Kao najavni singl odabrana je pjesma “I Got It from My Mama“, koja mi je nekako u istom rangu kao i ona njegove matične grupe The BEP “My Humps” – iritantno-zabavna, ovisno o vlastitom raspoloženju. Srećom, ostatak albuma nije takav i bez previše razmišljanja mogu reći kako je neopisivo zabavan, lako probavljiv, pa čak i opuštajući.

  Muziku podržava

  Neka vas sam početak ne prevari, jer unatoč boli zbog prekida veza o kojoj pjeva u “Over“, već u sljedećoj se naziva ‘heartbreakerom’, te ubrzo pronalazi lijek za svoje slomljeno srce. U nastavku albuma momak se sa sjetom prisjeća lijepih trenutaka ljubavne veze, pa malo moli za oprost, ‘bari’ na plesnom podiju i tako u krug.

  Bilo je za očekivati da će lista gostiju biti poprilično dugačka, no na iznenađenje većine na albumu je ugostio samo Snoop Dogga, u pjesmi “The Donque Song“, mješavini r’n’b ritmova umotanih u synth-zvukove, u koju se Snoop gotovo savršeno uklopio.

  Osim pjesmuljaka o nježnijem spolu, will.i.am se u “S.O.S. (Mother Nature)” posvetio i socijalnoj tematici, što podsjeća na svima poznati hit njegove matične skupine.

  Hip-hop, r’n’b, funk, dance, pop, sve su to stilovi koji su u umjerenoj mjeri ukomponirani u “Songs About Girls”. Willie ovime nije izmislio toplu vodu, ali je stvorio odličan glazbeni materijal. Malo pjevanja, malo repanja, sve laganini, na prvu se čuje kako je to momak napravio isključivo sebi za gušt.

  Muziku podržava