Je li nužno baš sve slaviti?

  967

  U.D.O.

  Celebrator

  Datum izdanja: 04.05.2012.

  Izdavač: AFM Records / Trolik

  Žanr: Heavy Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Stormbreaker (Remix)
  2. Tallyman
  3. Run! (Remix)
  4. Free Or Rebellion (Remix)
  5. Bleeding Heart (Remix)
  6. The Silencer
  7. Bodyworld (Remix)
  8. Systematic Madness (Remix)
  9. Head Over Heels (HammerFall feat. Udo Dirkschneider)
  10. Balls To The Wall (Piano Version)
  11. Artificialized
  12. They Only Come Out At Night (Lordi feat. Udo Dirkschneider)
  13. Streets Of Sin (Remix)

  Udo Dirkschneider okrenuo se proslavi 60. rođendana i, ponajprije, 25. godišnjici otkako je nakon napuštanja Accepta s albumom “Animal House” krenuo u samostalnu karijeru.

  Prije centralne proslave na ovogodišnjem Wacken Open Airu odlučio je
  ‘podebljati’ svoju diskografsku lisnicu. Pa je tako objavio zbirku
  raritetnih, neobjavljenih pjesama i remikseva koji su više ili manje
  obilježili njegovu dugogodišnju karijeru, a uskoro bi trebao izaći i koncertni album s turneje koje je popratila novi album “Rev-Raptor“.

  Pjesme koje se nalaze na ovom izdanju klasični su heavy metal, s prepoznatljivim Udovim hrapavim vokalima, nabijene gitarskim izvedbama, i bez obzira što se uglavnom radi o remiksevima, nema tu nikakve sintetike, nikakvih računalnih i kojekakvih drugih modernjačkih, ne daj Bože DJ-evskih masakriranja. Čisti heavy metal na kakav su naučeni ljubitelji ove legende. Oni koji vole njegovu solo karijeru pronaći će se u mnogim pjesama, dok će oni fokusirani na Accept, ovako od oka, prepoznati “Balls To The Wall”, s jednog od najvažnijih albuma Accepta, objavljenog 1983. godine.

  Upravo se ona razlikuje od većine ostalih, i to zbog specifičnosti izvedbe u kojoj dominira piano, a u tu kategoriju treba ubrojiti i baladu “Run!“, koja uz piano sadrži i naglašeniji orkestralni utjecaj, baš kao i “Tears Of A Clown“. Dakle, ima tu lijepih balada (“Azrael“, “The Silencer” ili “Dancing With An Angel” koju ‘Mr. German Metal’ izvodi s metal queen Doro) ima i moćnih heavy naslova, poput dueta s HammerFall (“Head Over Heels“), pa “They Only Come Out At Night” s Lordi, “Stormbreaker” ili “Bleeding Heart“, koji prikazuju svu metalnu raskoš. Ono što se baš i nije trebalo tu naći, ako nije bilo krajnje nužno, agresivna je, metalizirana, ali pomalo i iznakažena obrada Steppenwolfove himne svih generacija “Born To Be Wild“.

  A vječno pitanje koliko su ovakva izdanja glazbenika uopće potrebna, koliko ona služe u promociju rada, a koliko isključivo u komercijalne svrhe, ostavit ćemo Udovim fanovima. Oni će najbolje znati što s njima treba napraviti. Ono što mi možemo jest poželjeti još mnogo uspješnih pjesama, albuma, koncerata i novih razloga za proslave novih jubileja osobi koja njemački metal već više od 25 godina čini drukčijim od drugih.

  Muziku podržava