Iskustvo dalo samo dobro djelo

  491

  Savak

  Best of Luck in Future Endeavors

  Datum izdanja: 25.07.2016.

  Izdavač: Comedy Minus One

  Žanr: Garage Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Alive In Shadows
  2. Drop The Pieces
  3. Reaction
  4. The Currency Exchanged
  5. Elapsed Remaining
  6. Early Western Traders
  7. Knock Don’t Run
  8. Burned By A Fever
  9. Call It A Night
  10. Split Decision

  Kratko i jasno, preuzeto s Bandcampa, Savak su oformljeni 2015., a bend čine članovi The Obitsa, Holy Fucka, Nation of Ulyssesa i The Cops.

  Poznavatelji alternativne scene, samim imenima prijašnjih bendova članova Savaka moći će okvirno dobiti sliku što mogu očekivati od novog benda koji je u godinu dana uspio doći do svojeg prvijenca; to je jedan garažni rock zvuk prevučen premazom rane psihodelije.Album “Best of Luck in Future Endeavors” bi tako najlakše mogli smjestiti otprilike pola stoljeća unazad jer glavni uzori su upravo iz onog vremena. Već spomenuti garažni zvuk s vremena na vrijeme ima lagane izlete i u neke druge (dosta srodne za ono vrijeme) žanrove, ali cjelina je i više nego suvisla.

  Vidi se da je Savak sačinjen od iskusnih glazbenika, čujemo tu i trubače (najbolji primjer “Early Western Traders”), te poneki drugačiji glazbeni trik, ali osnove njihovih pjesama su ipak ritam i gitare koje zajedno daju vrlo često zarazne melodije.

  Muziku podržava

  Ipak, s druge strane, album ponekad djeluje malo isprazno jer reciklažom nismo dobili nešto posebno novo i uzbudljivo, a same pjesme nemaju dovoljno hitoidnijeg karaktera da površnom slušatelju uđu odmah u uho.

  Sa Savakom, ljubitelji bendova kao što su MC5, Buzzcocksa, Televisiona, Gang of Four i sličnih, mogli bi doći na svoje. Savak je spojio garažni rock s post-punkom i psych-popom u 10 podjednako dobrih pjesama u kojima malošto odskače od standarda postavljenog na početku albuma.

  Album je svakako mogao biti luđi i kreativniji s većim dodacima brass dionica i/ili klavijatura (odličan primjer je “Call It A Night“), ali za sada očito nisu još imali toliko snage zabrijati u tom smjeru. Šteta, jer ovako je to samo dobro djelce kojeg se nećemo previše sjećati nakon preslušavanja…

  Muziku podržava