Creepshow

  1236

  Kerli

  Love Is Dead

  Datum izdanja: 06.03.2009.

  Izdavač: Island Rec. / Universal Music

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Love Is Dead
  2. Walking On Air
  3. The Creationist
  4. I Want Nothing
  5. Up Up Up
  6. Bulletproof
  7. Beautiful Day
  8. Creepshow
  9. Hurt Me
  10. Butterfly Cry
  11. Strange Boy
  12. Fragile

  Kerli tvrdi kako, muzički gledano, nikakav utjecaj nije pokupila od Björk. Ta tvrdnja mi se činila sumnjivom jer se na glavnoj i naslovnoj pjesmi albuma, pop-rock himni praćenoj teškim bas i gitarističkim tonovima “Love Is Dead“, itekako čuje imitiranje glasa u Björk stilu.

  Ako ćemo o usporedbama, ljudi bi mogli pomisliti kako je ona još jedna Avril Lavigne wannabe zapakirana na drukčiji način. Ona je ‘gotička porculanska lutkica zamotana u jad, bijedu i sukob koju progone vlastiti osjećaji i koja se hvata za svaku slamku sigurnosti na koju naiđe’. Nerijetko se čak i naiđe na takve mlade talentirane djevojke koje usprkos svojoj mladosti imaju što za reći. Kerli možda je jedna od njih ali nisam primijetila veliku dubinu u njezinim stihovima.

  Album najbolje zvuči kad se Kerli drži jednostavnijih tema, kao u pjesmama “Strange Boy” i “Beautiful Day” jer se čini da cura kad i želi kazati nešto duboko i mudro, to kaže na onaj otrcan i izklišeizirani način. Stihove spašava uzbuđujuća interpretacija puna strahopoštovanja prema značenju istih. Kao primjer spomenula bih vrlo solidne čeznutljive vokale na već spomenutom glavnom singlu s albuma “Love Is Dead”.

  Jedan od singlova, “The Creationist“, optimistična je pop pjesmica s klasičnom piano melodijom koja pjesmu čini nježnijom, dok drugim singlom “Walking On Air“, također mojim favoritom, Kerli skreće s albuma drugačijim tzv. goth-hop zvukom i po svemu sudeći autobiografskim stihovima pričajući nam priču o čudnoj i jezivoj estonskoj djevojci koja svojim darom pjevanja osvaja svijet. Te tri prve pjesme su i najbolje s ovog glazbenog uratka.

  Muziku podržava

  Creepshow” je najmračnija ako se ovaj album uopće može nazvati mračnim. Sumračnim možda. “Butterfly Cry” nije izdan kao singl, iako je bio najposjećenija pjesma na YouTubeu, posjećena oko 423.000 puta u osam mjeseci. Kerlin četvrti singl “Fragile” u kojem dolazi do izražaja njezina duhovna ranjivost bit će pušten samo na radiju, jer ova goth-pop princeza već radi na svome drugome studijskom albumu.

  Moj zaključak bi se sveo na to da je ovaj album sasvim solidan pokušaj probijanja ove estonske pjevačice na američko tržište.

  Muziku podržava