Čisti prosjek hip-hopa

  1419

  Ludacris Presents

  Disturbing Tha Peace

  Datum izdanja: 07.12.2005.

  Izdavač: Def Jam / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro – Various Artists
  2. Georgia – Ludacris & Field Mob/Jamie Foxx
  3. Put Ya Hands Up – Norfclk
  4. Word On The Street
  5. Gettin’ Some – Shawnna
  6. Come See Me – Smoke & Stat Quo
  7. Break A Nigga Off – Lil’ Fate & Rich Boy/Gangsta Boo
  8. Skit
  9. I’ll Be Around – Shareefa
  10. Sweet Revenge – Ludacris
  11. DTP For Life – Ludacris & I-20/Lil’ Fate
  12. Two Miles An Hour – Ludacris & Playaz Circle
  13. Table Dance – Valentino, Bobby & Smoke/Lil’ Fate
  14. That’s My Shit – Ludacris & Field Mob/Playaz
  15. You Ain’t Got Enough – Playaz Circle & I-20
  16. Family Affair – Ludacris & Shareefa/Lil’ Fate/Playaz
  17. Blood In The Air – Lazyeye & Shawn Jay/Small World

  Ludacrisa, rapera rođenog u Atlanti i predstavnika južnjačkog hip-hop zvuka možemo shvatiti kao logičnog nasljednika Master P-a i Juvenilea. Kao i u slučaju prve dvojice, radi se o tek prosječnom izvođaču koji je zahvaljujući dobroj produkciji i marketingu postao velika zvijezda u Americi, i samo je pitanje vremena koliko će to trajati (zasad čisto pristojno) i kad će neko novo ime zauzeti njegovo mjesto. A dotad treba naštancati što više albuma i, naravno, zaraditi što više love…

  Ovaj put Ludacris nam je servirao krajnje bezokusno, bezlično i na trenutke neslušljivo izdanje u obliku svojevrsne kompilacije na kojoj daje priliku svojim pulenima (koji, usput budi rečeno, posjeduju još manje talenta od njega) da i oni pokušaju uhvatiti svojih pet minuta slave.

  Tako npr. na “Georgia” (Ludacris, Field Mob & Jamie Foxx) u potpunosti uspijeva upropastiti sjajnu pjesmu Ray Charlesa zbog koje se jadnik vjerojatno okreće u grobu. “Gettin’ Some” (Shawnna) predstavlja lošu kopiju loših pjesama Foxy Brown i Lil’ Kim, pa sami možete stvoriti sliku o kvaliteti stvari.

  Da ne seciram loše pjesme jednu po jednu, treba spomenuti da se na CD-u našlo mjesta i za malo sladunjave R&B glazbe (“Table Dance” – Bobby Valentino, Smoke & Lil’ Fate te “I’ll Be Around” – Shareefa) te užasnih posse-cutova “That’s My Shit” (Ludacris & Field Mob, Cirlcle Playaz) i petparački-rockerskog “Blood In The Air” (Lazyeye & Shawn Jay, Small World).

  Muziku podržava

  Jedino pozitivno što sam uspio naći jesu pjesme “You Ain’t Got Enough” (Playaz Circle & I-20) te “Family Affair” (Ludacris, Shareefa,Lil’ Fate, Playaz Circle…), ali i te dvije ek zbog solidne podloge. Da se razumijemo, bolje je uopće ne obazirati se na riječi, tada se slušanje može gotovo opisati kao užitak.

  Sve u svemu, “Ludacris Presents…” je još jedan loš album koji se po ničemu ne razlikuje od žalosnog prosjeka hip-hopa. Naravno, gotovo sam siguran da će se i s ovoga skinuti puno hitova. Što ne znači da možemo pričati o kvaliteti, upravo suprotno. Jednom rječju, bijedno.

  Muziku podržava