Čekanje nije moglo bolje ispasti

  5500

  Ramirez

  Ramirez

  Datum izdanja: 18.10.2004.

  Izdavač: DOP Records / Menart

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Barcelona
  2. Superstar
  3. Brodovi
  4. Mogu
  5. Iste cipele
  6. Sve je ok
  7. Korisno
  8. Otjeraj me
  9. Jako dobar dan
  10. Buđenje i mlijeko
  11. Čudno je biti tu
  12. Vidi se, zar ne?

  Oduvijek sam bio obožavatelj autorskog pop rocka, naročito brit-popa, i nije mi bilo jasno kako nitko u Hrvata nije sposoban, ako ništa drugo, bar iskopirati bendove poput Oasisa, Blura, Radioheada, Coldplaya itd. Već kad su moje nade u bolje sutra usahnule, te kada sam se pomirio s činjenicom da je naša nacija osuđena na glazbeni primat zabavnjaka, pojavili su se novi mladi talentirani bendovi, i Ramirez kao najkvalitetniji predvodnik.

  Debi album grupe Ramirez, je uz Vatru bio definitivno najočekivaniji album ove godine. Kao prethodnicu albumu, grupa je izdala izvrstan singl “Iste cipele“, koji je uspio izazvati veliki interes za stvaralaštvo grupe, te je u vrlo kratkom vremenu dospio na prva mjesta svih top lista, eminentnijih zagrebačkih radija.

  Singlom “Sve je ok” Ramirez je potvrdio svoju kvalitetu, te je uspio pridobiti veliki broj ciljane publike, među kojima je i moja malenkost.

  Najiskrenije sam, s velikim zanimanjem i nestrpljivošću čekao ovo izdanje, recenzirao mnoge besmislene bendove (čast izuzecima), te provodio sretne trenutke s Otvorenim radijom i gore spomenutim singlovima. Čekanje se isplatilo!

  Muziku podržava

  Kada sam dobio album “Ramirez” bio sam bez ikakvog pretjerivanja oduševljen! Već jako dugo nisam naišao na album koji sam uspio poslušati u cjelosti, bez preskakivanja trackova, a kamoli još uživao u svim pjesmama. Ramirez je ispunio sva moja očekivanja u potpunosti.

  Tehnički su izvrsni (vidi se da je iza njih 4 godine naporna rada), besprijekornih melodija (čista uživancija), poetičnih i nadasve kvalitetnih tekstova, te prepoznatljivog vokala, ali najbitnije od svega krasi ih autentičnost, originalnost i autorske pjesme, koje potpisuje vokal, Aljoša Šerić, te ostatak benda.

  Album je, bez daljnjih hvalospjeva, stvarno izvrstan, te bih ga toplo preporučio publici željnoj kvalitetne domaće glazbe.

  Za kraj bih pozdravio basistu Ozrena, s kojim sam se družio jednog davnog ljeta u Njivicama na Krku, koji je već onda bio veliki sanjar, zaljubljenik u glazbu i siguran u svoj budući uspjeh. Lijepo je kad se nekome snovi i ostvare.

  Muziku podržava