Album karijere, a tek joj je 26.

  1381

  Courtney Marie Andrews

  Honest Life

  Datum izdanja: 19.08.2016.

  Izdavač: Mama Bird Recording Co.

  Žanr: Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Rookie Dreaming
  2. Not the End
  3. Irene
  4. How Quickly Your Heart Mends
  5. Let the Good One Go
  6. Honest Life
  7. Table for One
  8. Put the Fire Out
  9. 15 Highway Lines
  10. Only in My Mind

  Kantautorice s gitarom sve su češći prizor, i dobro je da je tome tako.

  Svakim se danom razotkrije novo ime, sasvim nebitno kojeg stilskog usmjerenja. Važno je da autorski izričaj i sviranje gitare još imaju svoje mjesto te da mlade glazbenice imaju hrabrosti, ali i prostora, da iziđu iz svojih soba i otvore se svijetu.Jedna od njih je, koja je sramežljivo zasjala prošle godine, a mogla bi i zabljesnuti novim albumom “Honest Life”, Courtney Marie Andrews. Dvadesetšestogodišnjakinja iz Arizone iza sebe već ima šest albuma, uključujući aktualni, no tek je sada postala medijski eksponirana. Svirati i pisati počela je već s trinaest godina, izvodeći svoje stvari po barovima u rodnoj Arizoni. Nakon nekog vremena primijetili su je glazbenici poput Jimmy Eat World, za koje je snimila prateće vokale na nekoliko pjesama s albuma “Invented” te odradila turneju. No, veći odjek dobile su riječi hvale Ryana Adamsa za mladu glazbenicu pa je polako dobivala popularnost u folk krugovima.Courtney Marie napravila je album karijere aktualnim izdanjem, kojim će zapravo tek započeti njena karijera. Iako je uglavnom uspoređuju s Joni Mitchell i Joan Baez, što nije ni čudo s obzirom na slične vokale i činjenicu da piše i svira gitaru, Courtney Marie više je na tragu Emmylou Harris ili Linde Ronstadt. Dakle, country je u prvom planu, i vokalno, i zvukom. “Honest Life” zvuči kao da je Emmylou Harris napravila album-križanac između “The Ballad of Sally Rose” i “Wrecking Ball”, što znači da je “Honest Life” jednako intiman koliko i komercijalan. Osim kvalitetne spisateljske vještine, koja je primjetna u svakoj pjesmi, Courtney Marie odradila je većinu produkcije sama, što čini ovaj album izrazito autorskim. Tekstovi su priče drugih ljudi, prvenstveno onih koje je glazbenica upoznavala radeći kao konobarica. Prilično su jednostavni i direktni i upravo to ih čini privlačnima. Lišeni su figurativnosti i pretjerivanja pa su gotovo doslovno kratke priče uglazbljene u folk i country aranžman.

  Ovdje bi se doista moglo raditi o novoj mladoj folk junakinji današnje generacije. Courtney Marie zvuči svježe, privlačno, iskreno i kvalitetno. Ogoljenost pristupa kao kantautorice čini je zanimljivom glazbenicom koja ima predispozicije da postane veliko ime. Od pisanja, vokala do izvođenja – sve je tu. Iz ovoga albuma izranjaju neka druga vremena kada su pjesma i gitara bile dovoljne da osvoje publiku. Stoga je pohvalno da se mlade glazbenice odvažuju na ovako hrabre poteze.

  Muziku podržava

  Uvodna “Rookie Dreaming” već daje do znanja o čemu će biti riječ. Čista i jednostavna, dovoljno country da ne bude jednolična, savršena je za otvaranje albuma. “Irene” je autobiografska i potencijalno himna djevojaka koje će se prepoznati u njenim stihovima.

  Dvije numere koje najviše odgovaraju konceptu priče su “Table For One” i “Honest Life“. Zvuče kao da ih je pisao bilo koji posjetitelj bara srednje Amerike, s viskijem ispred sebe. “How Quickly Your Heart Mends” sasvim će se sigurno najviše slušati jer ima najveći potencijal za to. Radi se o country numeri koja tek blago zalazi u pop, da bi bila pitkija. Na njoj je vidljivo koliko je Courtney Marie talentirana i sposobna napraviti dobru pjesmu. Ostatak albuma na jednako je kvalitetnoj razini, od prve do zadnje stvari.

  “Honest Life” izdanje je koje je malo, ali dovoljno, uzdrmalo američku kantautorsku scenu i razotkrilo Courtney Marie Andrews kao mladu glazbenicu koja donosi dašak nekih drugih vremena i pokazuje koliko je dobra glazba, uglavnom, jako jednostavna.

  Muziku podržava