Agresija na orkestralan način

  1267

  Fleshgod Apocalypse

  Agony

  Datum izdanja: 09.08.2011.

  Izdavač: Nuclear Blast

  Žanr: Death Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Temptation
  2. The hypocrisy
  3. The Imposition
  4. The Deceit
  5. The Violation
  6. The Egoism
  7. The Betrayel
  8. The Forsaking
  9. The Opression
  10. Agony

  Talijani Fleshgod Apocalypse svojim su debi albumom “Oracles” iz 2009. godine skrenuli pozornost na sebe, koja je u konačnici kulminirala potpisom ugovora s Nuclear Blastom i snimanjem te objavljivanjem drugog albuma naziva “Agony“.

  Tehnički death metal s manijakalno-brutalnim guturalnim vokalima i ultra-super-brzim blastbeatovima, hladnim, sjevernjačkim soundom klavijatura i mnoštvom orkestralnih dionica, opis je ovog albuma koji je jedno od najugodnijih iznenađenja u death metalu zadnjih godina. Izuzetno zanimljiv spoj, koji je nekako uobičajeniji za black metal, no Fleshgod Apocalypse pokazali su da i death metal nema granica.

  Kompletnost albumu daje i dosta ‘nervozno’ gitarističko riffanje i povremeno soliranje, a posebno su inspirativni simfonijski dijelovi u ‘solo’ verzijama, koji na momente kao da se odvajaju od ostalog dijela ‘priče’, a znaju se naći na kraju pjesama. Kako album ‘teče’ iz pjesme u pjesmu tako se sama po sebi nameće asocijacija, pogotovo u orkestralnim dionicama, te u mirnijim back vokalima, na Dimmu Borgir i Vortexove pijevne clean izvedbe.

  Deset pjesama traje nešto manje od pedeset minuta, a interesantno je da sve, osim apokaliptičnog uvoda “Temptation” i klavirskog outroa “Agony“, u naslovu imaju član “The”. “The Hypocrisy“, “The Violation” i “The Forsaking” svojom brutalnom agresijom ‘metu’ sve pred sobom, a ništa bolje neće proći onaj tko se nađe ‘na putu’ ostalim pjesmama.

  Budući da se radi o relativno mladom bendu, realno je za očekivati da će u nastavku karijere nastaviti u progresivnom smjeru, samim tim jer im je uspjelo ono što mnogima nije, i što često zna biti najbolnije: snimiti drugi album bolji od prvog. Još kada vam je i prvi dobar, onda je taj ispit jako težak. A Fleshgod Apocalypse ga je položio s odličnim.

  Muziku podržava