Adam Jones nedefinirano filozofira o razlozima Toolove neaktivnosti

domination
952

Rijetko kad dobivamo smislene, redovite i jasne informacije o aktivnosti rock-metal mračnjaka Tool.

Nakon što je najavljen izlazak reizdanja “Opiate”, Revolver je uspio nekoliko riječi o daljnjim planovima iščupati iz usta gitarista i vizualnog dizajnera – Adama Jonesa. Nakon što je čovjek opisao bendove kriterije za odabir medija kojima će dati intervju, malo se pozabavio idejom izdavača da na “Opiate” stave samo najžešće pjesme i time samo najave “Undertow”, pa čak i opisao politiku kojom su odabrali manje novca ali više umjetničke slobode u samim počecima.

No, ono što je najbitnije ipak su daljnji planovi i novi album kojeg mediji često iščitavaju iz njihovih izjava: “Promijenili smo se kao bend. Sada je to nalik na brak – odrasteš, ljudi se mijenjaju i tome se treba prilagoditi i ići dalje. Naravno da smo se malo udaljili jedni od drugih, pa je teže bilo što kreirati. Svi imaju svoje interese, ali mislim da to nije loša stvar. Sada se jednostavno respektiramo i moramo raditi kompromise. Ne znam je li to samo starenje, pa onda valjda sve češće rezignirano kažeš ‘a jebiga…‘ haha.

Muziku podržava

Dugo znam ove dečke, a uspjeli smo nadživjeti mnoge bendove s kojima smo počinjali. Neki su se raspali, a neki čak i imali ponovna okupljanja! Osim Melvinsa, naravno… Mi smo u samom startu to spriječili jer smo se dogovorili – što god radili uvijek sve dijelimo na četiri dijela. Neke odluke moraju biti jednoglasne, a o nekima glasamo. Zbilja smo uključeni u poslovnu stranu benda – sami pišemo čekove. Ali što se tiče pisanja muzike! To je puno opuštenije. Sada svi živimo ugodno i okupimo se samo kada nam se da. Zato sve skupa, na žalost, ide jako sporo.

Svi bismo mi željeli da smo davno već snimili novi album, ali sada barem znamo – kada ga napravimo, bit će dobar! OK, dogodile su se i neke stvari koje su nas unazadile i fizički i mentalno, ali neću sada o tome. Jednostavno nećemo ništa izdati samo da bi izdali. Stvari se događaju s razlogom…”

Muziku podržava