Proljeće je stiglo, doba kada se sve budi pa tako i zanimljiva festivalska događanja pod otvorenim nebom. Upravo je zagrebački festival A Weekend Block Party jedan od takvih evenata čija se nova, druga edicija i ove godine vraća u dvorište The Garden Breweryja na Žitnjaku, od 28. do 31. ožujka.

Kako izgleda glazbeni program po danima

Sprema se već provjerena formula žanrovsko različitih nastupa, a prvu veliku sezonsku open-air zabavu u Zagrebu, u četvrtak, 28. ožujka, otvorit će Zion Train, jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema u pratnji vokalistice Michele Grene, koji stižu u sklopu 30 godina karijere. Podršku glavnim gostima dat će domaći soundsystem Digitron, dub bend Bamwise i Rasta Altitude Sound (R.A.S.).

Drugi dan, petak, obilježit će hip hop žanr i trenutno od jedan od njegovih najvećih majstora na gramofonima – kanadski Skratch Bastid, najomiljeniji DJ vašeg omiljenog DJ-a. Za njega će publiku zagrijati domaće hip hop poslanstvo Frx, Phat Phillie, Soul Bader i Sinke Fresh.

Muziku podržava

Subotnju house večer 30. ožujka režira autor plesnih megahitova Tensnake koji dolazi live u dvorište pivovare. Tu je i zagrebački M.I.L.E, LukadeLux te Big Danny Kane.

Zadnji dan A Weekend Block Partyja je nedjelja, a popodnevno druženje režirat će Adriatic Coasting uz novu soul zvijezdu Jack Tyson Charlesa, tu je Iva, Matija Duić, Nick i Pepi.

Hrana, craft pive i pop-up dućan s vinilima

The Garden i Pozitivan ritam timovi ponovno udružuju snage pa nas tako osim odličnog glazbenog programa podijeljenog kroz četiri festivalska dana ove godine očekuju brojni interesantni detalji poput jamajkanske hrane, craft piva i PDV pop-up dućana s vinilima.

Kao što se već dalo naslutiti, posjetitelji neće ostati gladni te će po prvi put u Zagrebu moći okusiti pravu Jamajku na tanjuru jer direktno s tog karipskog otoka stiže legendarni Mr Jerk i donosi najfinije začine i namirnice s kojima će sve dane festivala kuhati svoju razne delicije, a neće nedostajati ni neizostavnih finih craftica.

Također, tim PDV-a pripremio je poseban pop-up dućan ploča s probranim vinilnim naslovima koji će se moću kupiti na licu mjesta. Bit će dostupna bogata selekcija žanrova usko vezanih uz ovaj nesvakidašnji tulum kao i pripadajući festivalski merchandise, te razne potrepštine i dodaci koje omogućuju da vinili u kolekciji budu u vrhunskom stanju.

Ulaznice i posebni popusti

Kao najavu ljetnih festivala u organizaciji The Gardena i Pozitivnog ritma, kupci koje svoje ulaznice za A Weekend Block Party kupe u The Garden Breweryju i u PDV dućanu na prvom katu Pločnika ostvaruju 10% popusta na ulaznice za Seasplash Festival, kao i Love International Festival, ali i 50% popusta na ograničenu količinu ulaznica za Young Marca u The Garden Breweryju. Svi kupci ulaznica za A Weekend Block Party u PDV dućanu i The Garden Breweryju na poklon također dobivaju poseban festivalski AWBP Pilsner.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark). Pretprodajna cijena za sva četiri dana je 250 kuna, 350 na ulazu. Dnevne ulaznice za četvrtak u pretprodaji su po 70 kuna, na ulazu 90 kuna, za petak i subotu 90 kuna u pretprodaji i 120 kuna na ulazu, te za nedjelju 50 kuna u pretprodaji, 70 na ulazu.

Za pripremu pred ovogodišnje izdanje pogledajte kako je izgledao A Weekend Block Party prošle godine kroz galeriju s fotografijama:

39 Shares
Muziku podržava