Exit 06 festival i sve vezano uz njega

3460

Sedmi po redu Exit festival održat će se od 6. do 9. srpnja na petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Protokolom potpisanim između Grada Novog Sada i Udruženja Exit potvrđeno je da festival definitivno sljedeće tri godine tamo i ostaje. Do sada je (od travnja) prodano preko 10.000 četvorodnevnih ulaznica, što pokazuje da je i ove godine interes ogroman, kako u zemlji domaćinu, tako i u zemljama regije i širom Europe.

Uz tradicionalno brojne posjetitelje iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Rumunjske, Bugarske i Mađarske, za dolazak u Novi Sad izuzetno su raspoloženi i stanovnici zapadne Europe. Ove se godine na Exitu očekuje 15.000 stranih posjetitelja. U Engleskoj je već prodano prvih 1.000 ulaznica, a poslije objave da je ugledni časopis Guardian proglasio Exit za najbolji europski festival, očekuje se još veći interes među Britancima.

Main Stage ove godine jači je nego ikad. Franz Ferdinand, Morrissey, Billy Idol, Kelis, Pet Shop Boys, Scissor Sisters, Kelis, The Cardigans, Him, The Cult. Svakog dana nastupaju minimalno dva headlinera, a poseban izuzetak predstavlja prvi dan festivala kada će na mainu nastupiti: The Cardigans, Franz Ferdinand i The Cult.

Dance Arena je već godinama zaštitni znak Exita. Eric Prydz, David Guetta, Hernan Catteneo, Dave Clarke, James Zabiela, M.A.N.D.Y. Ove godine produkcijski unaprijeđena, sa tradicionalno jakim line up-om, Arena će definitivno biti omiljena destinacija svih clubbera.

Muziku podržava

Exit festival ove godine svojim posjetiteljima nudi dvije nove bine – World Music i Hip-Hop Stage. World bina će se nalaziti na mjestu nekadašnjeg Jazz and Blues stagea s kapacitetom od 5.000 ljudi. World Music Stage predstavlja savršeno mjesto za one koji se zabavljaju uz muziku koja predstavlja fuziju različitih tradicionalnih kultura kombiniranih s modernim.

Svi oni koji posjete World Music Stage moći će slušati izvođače koji dolaze iz cijelog svijeta, s posebinm akcentom na regiju. Riječ je o umjetnicima koji miješaju tradicionalni orijentalni zvuk sa jazzom, flamencom, kao i makedonski zvuk sa primjesama Afrike, Indije i mediteranskih perkusija. Pozornica koja obećava ples i zabavu na najvišem nivou.

Ljubitelji hip hopa dobivaju ove godine svoju binu na kojoj će moći pokazati vještine iz ključnih elemenata jedne od najpopularanijih subkultura planeta.

Exit u pokretu – u suradnji s Tuborgom i MTV Adria, u vremenu od 27.5. pa do samog festivala, Exit Team je organizirao pet velikih promotivnih događaja na najatraktivnijim lokacijama u velikim gradovima regije: Zagreb, Banja Luka, Sarajevo, Skoplje, Ljubljana. Cilj je mladim ljudim prenijeti energiju Exita i približiti priču koja od 2000. godine traje u Novom Sadu. Na zabavama je posjetiteljima, pored vrhunskih koncerata, omogućeno nabaviti kartu za Exit po daleko nižoj cijeni od službene, čak i do 50% popusta.

Exitov kamp za 8.000 posjetitelja nudi 7 dana vrhunske zabave. U opuštajućem ambijentu parka između dunavskog keja i studentskog grada, Exit kamp ugostit će posjetitelje festivala koji žele svaki trenutak svoje posjete Novom Sadu provesti u posebnoj festivalskoj atmosferi. Park na obali Dunava, u kome se kamp nalazi, mjesto je na kojem su tisuće posjetitelja Exit festivala iz svih krajeva svijeta stvorile autentičnu atmosferu zbog koje je kamp postao jedan od zaštitnih znakova festivala.

Od kampa do Petrovaradinske tvrđave stiže se za desetak minuta, kao i do samog centra grada. Jedna od najljepših novosadskih pješčanih plaža, a nalazi se na svega nekoliko koraka od kampa. Na najvećem prostoru do sada, Exit kamp biti će otvoren 7 dana, a sve službe u njemu radit će 24 sata dnevno. Kamp se otvara u utorak, 4.7.2006. u 8h, a zatvara u ponedjeljak, 10.7.2006. u 16h. Gosti mogu početi postavljati šatore 4.7. u 8 sati, dva dana prije početka festivala.

Ulazak i boravak u kampu dozvoljen je samo s narukvicom koju će svaki gost dobiti po dolasku. Učesnicima kampa na raspolaganju će biti velik broj toaleta, ograđenih tuševa s toplom vodom i umivaonika. Šatori se ne mogu iznajmljivati, stoga svaki posetitelj mora donijeti šator ili vreću za spavanje sa sobom.

Kako do ulaznice za Exit 2006. u Hrvatskoj?
Ulaznice za Exit Festival na području Republike Hrvatske mogu se kupiti na sljedećim ovlaštenim prodajnim mjestima:
Zagreb: Aquarius CD shop, Varšavska 13 (01 4920 380)
Rijeka: Aquarius CD shop, Matije Gupca 3a (01 321 540)
Osijek: Videoteka Cross, Centar Trg Slobode 15
Cijena ulaznice:
S vaucherom: 400,00 kn (za sva 4 dana)
Bez vauchera: 550,00 kn (za sva 4 dana)

Napomena:
Pri kupnji ulaznice u Zagrebu potražite poseban vaucher koji omogućuje jeftiniju cijenu ulaznice te posebne pogodnosti poput besplatnog puta i smještaja. Postoje dvije vrste vauchera – Exit Ekipa (crveni) i Piti-ili-biti (zeleni) – a ljubazno osoblje na prodajnom mjestu dat će sve informacije na koji način se koriste.

Sve ostale korisne informacije vezane uz sam festival i Novi Sad – kako doći, gdje se smjestiti, gdje jesti, raspored po pozornicama, posao na Exitu – potražite na službenim stranicama festivala www.exitfest.org. Ove godine je multijezičan!

0 Shares
Muziku podržava