Arena Pula koncerti 2024. – lista koncerata

13397

Arena Pula koncerti 2024. – pregled koncerata koji će se održati 2024. godine u rimskom amfiteatru u Puli. Ažurirano 3. svibnja 2024.

imagine dragons
Imagine Dragons (Arena Pula 2023.), foto: Ana Pavlović / muzika.hr

Pulska Arena, remek-djelo antičke arhitekture, svake godine oživi uz zvukove svjetskih glazbenih ikona. Neki od najvećih imena poput Eltona Johna, Leonarda Cohena i Luciana Pavarottija stvorili su nezaboravne trenutke u Areni, kao i aktualnija imena poput Tame Impale, Florence & The Machine ili Arctic Monkeysa.

U nastavku pogledajte listu koncerata koji će obogatiti ovogodišnje glazbeno iskustvo.

Dua Lipa, 9. lipnja

Muziku podržava

Dua Lipa, autorica megahitova poput “New Rules”, “Levitating” i “One Kiss”, osvaja glazbene ljestvice. Njezin najnoviji singl “Dance The Night” dio je Oscarom nagrađenog filma Barbie, dok je “Houdini” suradnja s Tame Impalom koji se nalazi na zadnjem albumu “Radical Optimism” s kojim i dolazi u Pulu. Dua Lipa je nagrađivana glazbenica s tri Grammyja, a njezin debi album donio joj je uspjeh s hitovima poput “Be the One”, “IDGAF” i “New Rules”. Ulaznice za koncert su rasprodane u roku od pola sata, no dodatno su u prodaju puštene platinum ulaznice, koje su dostupne putem Eventima, a dostupni su i putni aražmani.

The Smile, 15. lipnja

The Smile supergrupu čine kreativci Radioheada Thom Yorke i Jonny Greenwood te Tom Skinner iz Sons of Kemet. The Smile su objavili svoj drugi studijski album, “Wall of Eyes” tako što su objavili istoimeni singl kojeg slijedi “Friend Of A Friend”. The Smile su svojim, uvjetno rečeno, debitantskim albumom svoju turneju otvorili u zagrebačkoj Hali 2022. te će im ovo biti povratak u Hrvatsku. Ulaznice možete nabaviti putem sustava Eventim.

Avril Lavigne, 17. lipnja

Avril Lavigne je tijekom proteklih 20 godina ostvarila značajan glazbeni utjecaj, oborila brojne rekorde i hrabro kročila vlastitim putem. Već je sa 17 godina objavila svoj debitantski album “Let Go”, koji je s 16 milijuna prodanih primjeraka postao najprodavaniji kanadski album i osmi najprodavaniji album 21. stoljeća. Album je donio nekoliko velikih hitova, uključujući “Complicated”, “Sk8er Boi” i “I’m With You”, koji su dominirali svjetskim glazbenim ljestvicama. Ovo ljeto stiže u Hrvatsku predstaviti svoj najnoviji studijski album “Love Sux”, koji označava povratak njenim punk korijenima. Ulaznice za koncert možete nabaviti putem sustava Eventim, limiriana količina muzika.hr promo kodova je rasprodana, ali dostupni su putni aranžmani.

Simple Minds, 3. srpnja

Legendarni škotski bend predvođen Jimom Kerrom, vraća se u Hrvatsku, a to će im biti i prvi nastup u pulskoj Areni. Iako postoje još od 1977., kroz proteklo desetljeće, bend je potvrdio svoj utjecaj i demonstrirao svoju izuzetnu glazbenu snagu, nastupajući pred tisućama obožavatelja diljem svijeta. Raskošan katalog hitova koje će Simple Minds izvesti u Puli obuhvaća nezaboravne klasike poput “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, “Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Alive and Kicking”, “Sanctify Yourself” te mnoge druge. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.

Lenny Kravitz, 28. srpnja

Umjetnik, ikona stila i glazbe te neosporni virtuoz transatlantskog rocka, Lenny Kravitz, u Puli će predstaviti svoj najnoviji album “Blue Electric Light”. Ovaj dvanaesti studijski album planiran je za objavu 15. ožujka, a najavljen je singlom “TK421”. Tijekom svoje impresivne karijere, Kravitz je osvojio četiri Grammy nagrade i prodao više od 40 milijuna albuma diljem svijeta. Ulaznice se mogu nabaviti putem Eventima, a dostupni su i putni aranžmani.

Duran Duran, 30. srpnja

Jedan od najvećih pop-rock bendova svih vremena najavljuje svoj povratak sedam godina nakon rasprodanog koncerta na Šalati. S više od četiri desetljeća prisutnosti na glazbenoj sceni, ova iznimna grupa i dalje plijeni pažnju svojom nevjerojatnom snagom. Pula će se tako prepustiti neizbježnim megahitovima poput “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”. Publika u Puli imat će priliku čuti i njihove nove pjesme s albuma “Danse Macabre”. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.

Jason Derulo, 7. kolovoza

Arena Pula će biti domaćin i svjetskoj pop zvijezdi Jasonu Derulu. Otkako se probio na svjetsku scenu s “Whatcha Say”, svojim prvim platinastim singlom, ovaj nagrađivani izvođač, čija se neto vrijednost procjenjuje na više od 100 milijuna dolara, prodao je više od 250 milijuna singlova, od kojih čak 15 u platinastoj nakladi, a neki od njih su nezaboravni “Want to Want Me”, “Wiggle”, “Talk Dirty”, “Trumpets”, “It Girl”, “In My Head”, “Ridin’ Solo”, “Don’t Wanna Go Home”… Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.

Andrea Bocelli, 30. i 31. kolovoza

U Pulu dolazi jedan od najmoćnijih vokala današnjice, kako bi proslavio 30. obljetnicu svoje karijere. Tijekom tih godina, ostvario je brojne uspjehe, među kojima se ističu pobjeda na talijanskom glazbenom festivalu Sanremo 1994. godine, dobivanje zvijezde na Hollywood Walk of Fame i više od 90 milijuna prodanih izdanja. Isprva je trebao nastupati samo 30. kolovoza, no zbog velikog interesa publike, dodan je još jedan datum dan kasnije. Zaklada Andrea Bocelli proslijedit će po 1 euro od svake ulaznice potpori “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju, koji se bave osnaživanju djece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.

0 Shares
Muziku podržava