Bahamadia, američka reperica dolazi na proslavu 30 godina Blackout Hip Hop kolektiva

    796

    Bahamadia

    Datum i vrijeme: Subota, 6.5.2023. @ 20:00
    Mjesto održavanja: Trg Republike, Čakovec Čakovec , Trg Republike

    U dugoj tradiciji organiziranja hip-hop evenata s naglaskom na klasični rap zvuk, Blackout Hip Hop će u sklopu čakovečkog Burger Weekenda na Trgu Republike, 6. svibnja ugostiti američku repericu Bahamadiu.

    Bahamadia, pravim imenom Antonia D. Reed, svoju je karijeru službeno započela 1993. godine pjesmom “Funk Vibe”, dok je najveću pažnju zadobila debi albumom “Kollage” iz 1996. Bahamadia je postala inspiracija reperima koji su došli nakon nje, te je surađivala s mnogo imena koja se danas smatraju legendarnim, poput grupe The Roots koji su joj gostovali na albumu. Uz to bila je gost mnogim velikanima, od kojih izdvaja Erykah Badu, Queen Latifah, Jedi Mind Tricks, i pokojnog Guru iz grupe Gang Starr na njegovom kultnom “Jazzmatazz 2” izdanju.

    Muziku podržava

    Već spomenuti “Kollage” prati “BB Queen” iz 2000. i “Good Rap Music” iz 2005., dok 2013. godine ulazi u produkcijske vode iz čega proizlazi album “Dialed Up”, koji je u potpunosti produciran na mobilnim aplikacijama za kreaciju instrumentala.

    Svoj opus Bahamadia će izvesti uz podršku DJ Eclipsea, a domaći support će joj dati čakovečki DJ Poncije i Phat Phillie čija organizacija Blackout Hip Hop ove godine slavi 30 godina postojanja.

    Ulaz na koncert Bahamadije je besplatan.

    0 Shares
    Muziku podržava