Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka do sljedećeg vikenda. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Outlook Festival – Fort Punta Christo, Štinjan, 4.9. – 9.9.

Nakon završetka Dimensionsa, zna se što već tradicionalno slijedi – Outlook, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture koji je već službeno krenuo. Nakon koncerta otvorenja, od 5. do 9. rujna gledamo i slušamo imena Chase & Status, Bugzy Malone, Goldie, Ghetts, Mala, Holy Goof, Calibre, Sister Nancy & Legal Shot Sound, Egoless, Kali Fat Dub, Filip Motovunski… Kompletan program posljednjeg izdanja na staroj lokaciji, tvrđavi Punta Christo, potraži u našoj sveobuhvatnoj najavi.

Ulaznice: Muzika.hr FanClub, Entrio

2Mgla – Močvara, 6.9.

Poljska black metal atrakcija i jedan od trenutno najpopularnijih black metal bendova u svijetu, Mgla, po prvi put stiže u Hrvatsku, u zagrebačku Močvaru, 6. rujna. Kao support s njima dolaze black metalci Martwa Aura i black doomeri Above Aurora. Više o Mgli i koncertu pročitaj u našoj najavi.

3Porto Etno Festival – Trg riječke rezolucije, Rijeka, 6.9. – 8.9.

Izvor: Facebook

Riječane pak čeka 3. Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije na tri različite lokacije (Trg 128 brigade/Trg riječke rezolucije, HNK Ivana pl. Zajca i riječka placa) . Nastupit će više od 100 izvođača poput Cinkuša, Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove, a planiran je i gastro sajam koji čini 20 svjetskih kuhinja i mnogobrojni edukativni programi. Festival obuhvaća glazbeni, gastronomski, folklorni, cirkuski i dječji program namijenjen svima. Gastro program planiran za petak održat će se samo u subotu i trajat će od 10:30 do 17 sati na Trgu 128. brigade HV-a.

43FF Festival Alternative – Stari grad Zrinskih, Čakovec, 6.9. – 8.9.

Izvor: Facebook

Dvodnevni festival pozitivne energije, dobre glazbe, raznovrsnog programa te festival za djecu očekuje Vas ispod zidina Starog grada u Čakovcu, a paralelno se održava i umjetnički Zrinski ART festival 2019. Od glazbenih imena u petak nastupaju Lost Lucid, Bakterije, Debeli Precjednik i Krešo Bengalka, a u subotu Jembrela, Porto Morto, Artan Lili i Kontradikshn. Ulaz je besplatan.

5Paučina #10 (Let 3, Mašinko, The Muddy B., Merrow, DJ-i) – Orahovačko jezero, 7.9.

Izvor: Facebook

Orahovačko jezero je nakon Ferragosta spremno za još jedan event. Receptura ovogodišnje PAUČINE, događaja rezerviranog za rođendan Udruge Pauk Orahovica, slična je onoj prijašnjih godina, ali s novom lokacijom, uz besplatne koncerte i nastupe DJ-a za sve posjetitelje na popularnom Orahovačkom jezeru. Nastupaju Let 3, Mašinko, The Muddy Breakdown, Merrow i razni DJ-i, uz bogati popratni sadržaj. Više pronađi na Facebook eventu.

6Goulash Disko – Komiža, Otok Vis, 11.9. – 15.9.

Foto: Facebook

Tko kaže da je festivalska sezona na moru gotova. Na otoku Visu, u Komiži već tradicionalno se sprema Goulash Disko s kojim se zatvara ljetna festivalska sezona. Intimno okruženje i magično iskustvo pružit će ti kombinaciju kvalitetne glazbe, netaknute prirode i druženja. Pet dana partyja organizirano isključivo kroz crowdfunding i limitirano za 1.000 sretnika, a čeka te eklektičan line-up raznovrsnih žanrova. Više o Goulashu potraži na Facebook eventu.

7Operators – Život (ex Klub Place), Rijeka, 11.9.; Kino Šiška 12.9.

Nakon koncerta u Vintageu, šef Wolf Paradea, Dan Boeckner s bendom Operators, koji je oformio kao logičan nastavak Handsome Fursa, odlučio je potegnuti i do Rijeke, ali i do ljubljanske Kino Šiške. Ovom prilikom promovirat će novi album “Radiant Dawn”, a na tebi je da odabereš lokaciju, ukoliko si propustio/la gig u Zagrebu.