Roger Waters objavio prvu snimku svoje solo verzije “The Dark Side of the Moon”

1297

Roger Waters podijelio je prvu minutu nove verzije Pink Floydovog “The Dark Side of the Moon”, nakon što je original ovaj tjedan napunio 50 godina.

Objavio je video na kojem se vidi on kako sluša novu snimku pjesme “Us and Them”, uz objašnjenje projekta. Napisalo je kako je ovo snimio kao posvetu originalnom albumu, ali i kako bi podsjetio na političku i emocionalnu poruku cijelog albuma.

Muziku podržava

“Ovo nije zamjena za original koji je, očito, nezamjenjiv. Ali to je način da se sedamdesetdevetogodišnjak osvrne unatrag kroz proteklih pedeset godina, pogleda u oči dvadesetdevetogodišnjaka i kaže, da citiram svoju pjesmu o mom Ocu, ‘dali smo sve od sebe, održali smo njegovo povjerenje, naš bi tata bio ponosan na nas’, a to je i način da odam počast albumu na koji Nick, Rick, Dave i ja imamo puno pravo biti jako ponosni”, napisao je.

Što će David Gimour i Nick Mason imati za reći o ovom albumu tek treba vidjeti, a na ovu veliku obljetnicu albuma, oni (Pink Floyd) ju slave na vlastiti način, tako što su najavili posebni box set reizdanja, koji će u prodaji biti od 24. ožujka.

Albumu će odati počast kroz novu remasteriranu verziju izvornog izdanja. Boxset će sadržavati CD i preklopljeni vinil albuma, plus Blu-Ray i DVD audio s originalnim 5.1 miksom i remasteriranim stereo verzijama. Osim toga, uključivat će još jedan Blu-Ray disk Atmos mixa plus CD i LP “The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974”. Live snimka također će biti objavljena samostalno na CD-u i vinilu istog dana kad i box set, što je prvi put da će biti dostupna kao samostalni album.

darkside of the moon

Najava nije prošla neopaženo, prvo jer se radi o jednom od najboljih albuma uopće, ali i radi toga što je naslovnica izmijenjena, pa se umjesto kultne prizme, na njoj nalazi duga koja je unutar nule na “50”, a na što su neki u najmanju ruku neupućeni fanovi reagirali kao na LGBT propagandu.

Kako do reizdanja?

Boxset reizdanja, ali i zasebni vinili bić će u prodaji od 24. ožujka, a do onda se može prednaručiti putem online trgovina. Reizdanje na vinilu može se naručiti i preko muzika.hr pop-up dućana po posebnoj cijeni.

0 Shares
Muziku podržava