I Amber Heard i Johnny Depp odgovorni su za klevetu u svojim tužbama jednog protiv drugog, no sud je ipak više na strani Deppa koji je puno bolje prošao, odnosno, iako oboje moraju platiti odštete, pobjedio je Depp te Heard mora platiti razliku odšete od 10.4 milijuna dolara Deppu.

Johnny Depp tužio je svoju bivšu suprugu Amber Heard za klevetu zbog članka iz 2018. u The Washington Postu u kojem je sebe opisala kao “javnu osobu koja je bila obiteljski zlostavljana”. Iako Depp nije imenovan u članku, tvrdi da ga je to koštalo unosnih glumačkih uloga. Heard je, pak, tužila bivšeg supruga za klevetu zbog izjava Deppova odvjetnika o njezinim tvrdnjama o zlostavljanju. Depp je tražio 50 milijuna dolara odštete, a Heard 100 milijuna dolara.

Odmjeravajući tvrdnje, porota je utvrdila da su se oboje klevetali. Porota je Deppu dodijelila 10 milijuna dolara naknade štete i 5 milijuna dolara kaznene odštete dok je porota Heard dodijelila 2 milijuna dolara odštete, bez kaznene odštete.

Muziku podržava

Heard je u izjavi rekla da je “slomljenog srca” zbog presude. “Razočaranje koje osjećam danas je nemoguće opisati. Srce mi je slomljeno što sva ta količina dokaza nije bila dovoljna da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža”, izjavila je Heard.

“Još sam više razočarana što ova presuda znači za druge žene, nastavila je. “To je nazadovanje. Vraća nas u vrijeme kada žena koja javno istupi bude i javno posramljena. Nasilje nad ženama treba shvaćati ozbiljno.”

“Vjerujem da su Johnnyjevi odvjetnici uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi da smo pobijedili u Velikoj Britaniji”, rekla je Heard. “Žao mi je što sam izgubila ovaj slučaj, ali sam još tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanac – da govorim slobodno i otvoreno.”

Depp i Heard upoznali su se 2009. godine na snimanju svog filma “The Rum Diary”, a bili su u braku od 2015. do 2016. U svom svjedočenju, Heard je rekla da je Depp verbalno i fizički zlostavljao tijekom njihove veze. Deppa je optužila i za seksualno nasilje.

Depp je više puta na sudu tvrdio da nikada nije udario suprugu, opovrgnuo je njezinu tvrdnju o seksualnom zlostavljanju i nazvao sebe žrtvom obiteljskog zlostavljanja što ona poriče.

Odvjetnici obje strane predstavili su tijekom suđenja fotografije i audio i video snimke kako bi izgradili svoje slučajeve, a jedna od stručnjakinja, Laurel Anderson, klinička psihologinja koja je radila s Deppom i Heard 2015. kao njihova bračna savjetnica, rekla je u svjedočenju 14. travnja da je veza između para imala ono što je ona okarakterizirala kao “međusobno zlostavljanje”.

Tijekom suđenja Deppov tim je predstavio svjedoke među kojima su bili manekenka Kate Moss, s kojom je prethodno imao vezu, a koja branila Deppa, te brojni bivši Deppovi suradnici koji su svjedočili u njegovu korist dok je Heard imala znatno manje podrške.

0 Shares
Muziku podržava