DJ Erick Morillo preminuo je u dobi od 49 godina.

Glazbenik je svjetski poznat ponajviše po hitu “I Like to Move It” iz 1994. godine, objavljenom pod pseudonimom Reel 2 Real. Zvijezdu iz Miamija imali smo priliku slušati i u Hrvatskoj, i to na  Ultri u Splitu 2014., a još prije toga i u Vodicama i u Umagu. Morillo je otkriven mrtav u utorak ujutro na imanju u Miami Beachu, navodi policija.

Muziku podržava

Iz policije su izjavili da su primili poziv jučer ujutro oko 11 sati s glazbenikove adrese, 5660 La Gorce Drive.

Smrt veterana DJa dolazi nepunih mjesec dana nakon što je uhićen i optužen za seksualni napad. Navodni incident dogodio se u Morillovoj kući u Miami Beachu u prosincu 2019. godine.

Zvijezda elektronske glazbe Morillo rođen je u New Yorku, a dio djetinjstva proveo je u Kolumbiji prije povratka u SAD, gdje je i započeo glazbenu karijeru. “I Like To Move It” je međunarodni hit i pojavio se u drugim medijima, ponajviše u franšizi popularnog animiranog filma” Madagaskar“.

Također je autor drugih brojnih hitova među kojima su “Reach”, “Believe”, “Do What You Want” i “I Feel Love”.

Morillo je trostruki dobitnik nagrade za najboljeg rezidentnog DJa na dodjeli nagrada (DJ  Awards), a pokupio je i nagrade za najboljeg međunarodnog DJa  2002., 2006. i 2009. godine. Jedini je američki DJ koji je bio rezident u kultnom klubu Ministry of Sound.

Nakon njegove smrti, DJ Pauly D (Jersey Shore) bio je među onima koji su odali počast na društvenim mrežama.

Glazbenik Yousef rekao je: “Ne mogu vjerovati. Još sam prošlog tjedna razgovarao s njim… Bio je problematičan, daleko od savršenstva, ali uvijek mi je bio nevjerojatan i pomogao nam je pokrenuti izdavačku kuću u ranim danima te smo imali puno nevjerojatnih trenutaka tijekom ovih 20 godina prijateljstva. Iskreno sam shrvan.”

 

0 Shares
Muziku podržava