Lowell – The Bells

851

Elizabeth Lowell Boland, poznatija pod umjetničkim imenom Lowell, kanadska je electro-pop pjevačica i kompozitorica iz grada Calgarya.

Svoje prvo autorsko izdanje – EP “I Killed Sara V” – izdala je u veljači
2014. godine, putem etikete Arts & Crafts Productions, a njega će
početkom ovog ožujka slijediti albumom prvijencem “We Loved Her Dearly” s kojega dolazi i upravo objavljen singl “The Bells“.Nakon što je bila otpuštena sa Sveučilišta u Torontu, gdje je studirala glazbu, te neko vrijeme provela radeći kao striptizeta, glazbenu karijeru započela je 2012. godine, kada je snimila nekolicinu demo snimaka na ukuleleu, a koje su zapele za uho kanadskom glazbenom menadžeru Mikeu Dixonu.

Dixon je potom dotične snimke proslijedio producentu Martinu Terefeu, a Lowell je svoje prvo glazbeno uprizorenje imala kao gostujuća vokalistica na debitantskom EP-u “If You Can, Solve This Jumble” (2012.) ‘supergrupe’ Apparatjik sastavljene od Guya Berrymana (basista Coldplaya), Magnea Furuholmena (gitariste i klavijaturista A-Ha) te Jonasa Bjerrea (frontmena Mewa).

Biseksualne je spolne orijentacije te u svojim pjesama otvoreno progovara o temama kao što su seksualno zlostavljanje, silovanje, abortus, ženska prava i istovremeno ignoriranje i preuveličavanje homoseksualnosti u današnjem svijetu. Budući da boluje od sinestezije, spontane subjektivne asocijacije raznorodnih osjeta izazvane izravnim doživljavanjem samo jednoga od njih, zvuk doživljava kao boje, a to također ima veliki utjecaj na njezinu glazbu i poglede.

0 Shares
Muziku podržava