Policija upala u KSET, a Barbari pokazali karakter

    7173

    Barbari + Vikend revolucija

    25Kn – 35Kn
    Datum i vrijeme: Četvrtak, 2.4.2015. @ 21:00
    Mjesto održavanja: KSET Zagreb , Unska 3

    Sinoć su istarski (blues) rockeri Barbari održali koncertnu promociju u
    zagrebačkom KSET-u gdje su promovirali aktualni album “Santa Barbara“,
    svega sat vremena jer je koncert zaustavila policija.

    Oko 22:30 dinamični bend u proširenom sastavu otvorio je koncert pjesmom “Banda”, pjesmom s prvog im albuma “Monfiorenzo Underground“. Prošireni sastav činila je brass sekcija – tri saksofonistice koje su se povremeno pridruživale na nekim pjesmama.

    U prvih nekoliko pjesama na set-listi našle su se “Odvratni”, “Bilo je lijepo”, “Bog (laku noć), “Noge I / II“, i “Čeka(ona)” gdje su Barbari pokazali koliko su drugačiji bend po mnogo čemu – scenskim nastupom kojem najviše doprinosi frontmenica Barbara Munjas, energijom koja pršti iz svih članova benda, predanosti onom što rade, samom muzikom, tekstovima pogotovo, i na kraju i po načinu na koji je sviraju/prenose publici. Svi su oni odlični svirači, a o Barbarinom vokalu smo već više puta pričali, svakako je vlasnica jednog od posebnijih vokala na našoj sceni. Treba spomenuti i basista Alena kao većinskog autora muzike.

    Negdje po sredini koncerta Barbari su na pozornicu pozvali gošću Saru Renar koja je s njima otpjevala dvije pjesme – “Magnetizam” i “Zmijice”, čime je samo upotpunila dinamičan nastup. A publiku je oduševila izvedbom svoje nove pjesme “Tišina” koja će se naći na trećem albumu. Usput je i postigla da među publikom stvarno bude tišina i da poslušaju “Tišinu”.

    Koncert se nastavio s “I šta ćemo sad”, a moglo bi se reći da su “Mjesečina” i “Patološki lažljivac” najviše rasplesale i raspalile već veseli KSET.

    Nakon svega sat vremena Barbari su na kratko zaustavili svirku jer je u KSET došla policija i rekla da se koncert mora zaustaviti. Nakon nekih 5 minuta pauze Barbari su odsvirali još jednu pjesmu na vlastitu odgovornost i potvrdili rocn’n’roll karaktere, nakon čega je Barbari iskopčan mikrofon, a pjesma je ipak odsvirana do kraja.

    Muziku podržava

    Tako je jedna koncertna promocija prekinuta u 23:35, iako je dogovor bio da sviraju do 23:55, i bend je naglo morao sići s pozornice.

    Točan razlog zašto je policija ‘napala’ KSET, i zaustavila ‘buku’ koja se tamo stvara nije poznat, samo je prava šteta da koncert nije mogao biti odrađen do kraja. Buka bi sigurno ubila nekoga u idućih 15 minuta svirke, no zapravo zašto se uopće čuditi ako za rock glazbu i koncerte Grad Zagreb i Ministarstvo kulture izdvaja godišnje ravno nula kuna, dok Nives Celzijus večer prije svira u Lisinskome

    0 Shares
    Muziku podržava