Šalata premala za fantastičnog Maksim Mrvicu

    2098

    Dugo nije bilo ovakve prometne gužve u večernje sate u centru grada kao jučer, ali postojao je dobar razlog za to jer ne Šalati je svirao šibenski “The Piano PlayerMaksim Mrvica. Zaključak je da Hrvatska ima pravu pop zvijezdu u planetarnim razmjerima.

    Naivno sam krenuo s autom ne bili našao neko lijepo mjesto podno Šalate tako da ne moram daleko hodati, ali uskoro sam shvatio ozbiljnost situacije u kojoj sam se našao. Ta prokleta gužva me je natjerala da se vozikam uokolo ne bili makar našao nekakvo mjesto za parkiranje, mislio sam si da će koncert biti rasprodan, ali ovoliki broj ljudi ipak nisam očekivao. Prepuna Šalata je čekala izlazak piano virtuoza, koji je svojom kombinacijom techna i klasike osvojio Aziju i Europu, da osvoji i svoju domaću publiku, jer Zagreb je bio samo jedan u nizu gradova u hrvatskoj koji su željeli uživo čuti Maksima.

    Na binu su se popeli prateći bend, među kojima je bio i neizostavni Nikša Bratoš, te djevojke koje su svirale gudaće instrumente i počinje erupcija oduševljenja, Maksim počinje s “Bumbarovim letom“, ali zbog problema s tonom to ne zvuči baš dobro, pa sam se malo zabrinuo da nepropadne očekivanje mase ljudi. Ali odmah se sve popravlja i bez prekida svirka se nastavlja kao da ništa nije ni bilo. Nižu se skladbe: “Griegs Piano Concerto”, “Exodus“, “Claudine”, “Wonder Land”, “Croatian Rhapsody”,… i tako negdje na sredini koncerta Maksim je solo odsvirao četiri klasične pjesme od koji je jednu i sam skladao, a nakon toga ostatak ekipe bez Maksima svira Huljićevu “Cubanu”, koju u bisu svi skupa vrhunski odsviraju.

    Muziku podržava

    Kao predzadnju stvar ponovno odzvanja “Bumbarov Let” i to sada zvući fantastično! Koliko god klasika spada u ozbiljnu glazbu i kada je neko spomene odmah imam viziju u glavi svi uštogljeni, ukočeno sjede i zuje u izvođača bez trepkanja, ovo nimalo nesliči tome.

    To je glazba za široku masu, za sve slojeve i vrste ljudi, ne da vam da stojite na mjestu, pokreće maštu u nama. Zaboravio sam i na gužvu i na ljude oko sebe, glazba me odvela daleko od grada i opustila me! Užitak je poslušati nešto drugačije od svakodnevnog nabijanja po gitarama, repanja i raznoraznih pjevača i pjevačica, nešto jako dobro.

    0 Shares
    Muziku podržava