Vukovi spremni za okršaj

    1035

    Lonewolf

    Army of the Damned

    Datum izdanja: 30.03.2012.

    Izdavač: Napalm Records

    Žanr: Heavy Metal, Power Metal

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Lonewolf
    2. Crawling To Hell
    3. Army Of The Damned
    4. Hellbent For Metal
    5. Soulreapers
    6. Celtic Heart
    7. The Last Defenders
    8. Cold
    9. The One You Never See
    10. Tally Ho
    11. One Second In Eternity

    Lonewolf je bend koji dolazi iz poznatog francuskog zimovališta Grenoblea, iduće će godine proslaviti 20. rođendan, a ove s petim albumom “Army of the Damned” desetu diskografsku obljetnicu. Naime, prvi je album, “March Into the Arena”, objavio 2002. godine.

    Army of the Damned” je više-manje klasično heavy/power ostvarenje, na kojem se neće naći puno različitosti od velike većine sličnih. Jedno od njih leži u vrlo odlučnim, grubo-hrapajućim vokalima Jensa Börnera, koji podsjećaju na Grave Diggerova Chrisa Boltendahla i Rock ‘N’ Rolfa iz Running Wild, a koji se vrlo kvalitetno nadopunjuju sa epiziranim zborovima.

    Album je dosta darkerski orijentiran, pjesme imaju borbeni duh, izmjenjuju se u srednjim i bržim ritmovima, izrazito su epskih struktura s jakim gitarskim, ponekad ‘zamućenim’ riffovima, i naročito finim ‘cleany’ solažama, te ‘double-bass’ bubnjanjima koji na mjestima uspješno razbijaju moguću monotoniju sporijih ritmova.

    Prva stvar “Lonewolf” dosta je atmosferična, s uvodnom onomatopejom grmljavine, akustikama i sporijim ritmom koji se transformira u pravi heavy-power-speed brzanac kroz jasna i odmjerena gitara-bubanj instrumentaliziranja i himnične refrene, koji kombiniraju i spajaju solo i zborsko pjevanje, a jedna od grubljih, ‘otresitijih’ pjesama je “Crawling To Hell“.

    Muziku podržava

    Koralsko pjevanje uvod je u “Army Of The Damned“, srednjeritmična, ali visokoenergetska pjesma “The Last Defenders” nudi kombinaciju srednjeg i bržeg ritma kroz sinhronizirane i usuglašene ritam/solo gitare, ‘hevijanu’ i gostovanje Blazea Bayleya nudi ponajbolja “The One You Never See“, a nove himnične ritmove i odjavne akustike “Tally Ho“.

    Uglavnom, jedno zahvalno djelce scene koja je nekada u Heavenlyu imala svog značajnog predstavnika. Lonewolf nema potencijala da povuče za sobom neku novu generaciju francuskih poweraša, no generalno, na svjetskoj sceni ima što tražiti. I pokazati.

    Muziku podržava