Kronični prosjek

    1040

    Gun Barrel

    Bombard Your Soul

    Datum izdanja: 28.10.2005.

    Izdavač: Limb / Trolik

    Žanr: Metal

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Begging For Awakening
    2. Dear Mr. Devil
    3. Down & Dirty
    4. Fearing The Fear Of My Fears
    5. The Fallen One
    6. Lights And Shadows
    7. Dive Into The Flame
    8. Bombard Your Soul
    9. Bloody Pretender
    10. On The Road Again
    11. I’m Alive
    12. … Is You

    Osnovani krajem devedesetih u Cologneu, Gun Barrel su predstavnici njemačke hard rock/heavy metal scene. Dosadašnje stvaralaštvo ovog benda čine EP “Back To Suicide”, te dva albuma: “Power Dive” i “Battle Tested”, a nedugo nakon izlaska ovog zadnjeg imali su i značajnu promjenu u redovima. Naime, pjevač Guido Feldhausen je iz samo njemu znanih razloga napustio grupu, te je ubrzo zamijenjen Xsaver Drexlerom s kojim je bend upravo izdao ovaj album – “Bombard Your Soul“. Pa evo na što to liči.

    Jedanaest pjesama (ako ne brojimo dvominutni uvod) donosi nam mješavinu surovog hard rocka i heavy metala ’80-ih (utjecaj AC/DC, Rose Tattoo, Thunderhead), sklepanog dosta neoriginalno i bez nekakvih osobnih primjesa. S jedne strane nije to loše ako naravno volite tu vrstu muzike, međutim preferirate li maštovitost u kombinaciji s orginalnim uzorcima, onda teško da ćete biti zadovoljeni ovakvim pristupom.

    Prvenstveni problem u svemu je to da zbog navedenog, pjesme nekako zvuče preslično, pa album nakon nekoliko preslušavanja zvuči premonotono. Jedina stvar koja odskače na albumu i definitivni je hit je “Fearing The Fear Of My Fears“, dok se ostale mogu svrstati u isti kalup – onaj prosječan.

    Promjena pjevača kako se čini nije donijela previše novosti (osim što se odjednom poboljšala produkcija, no to se može zahvaliti paru Sielck/Leonhardt), no unatoč tome “Bombard Your Soul” može se smatrati najboljim albumom Gun Barrela (do sada naravno) jer naprosto nema pjesme koja se ne može progutati, sve su nekakav prosjek. Što će budućnost donijeti vidjet ćemo, a dotad preslušavanje ovog albuma preporučam u dobrom društvu uz kriglu pive.

    Muziku podržava