Sjajan rock sastav s izvrsnim prvijencem

    1629

    Zetori

    Tražim život

    Datum izdanja: 03.09.2004.

    Izdavač: Zetori

    Žanr: Rock

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Probudili smo noć
    2. Kao ti
    3. Vatra
    4. Tebi
    5. Molim te ne zaboravi
    6. Zašto ti
    7. Šaptam ti ljubav
    8. Šas
    9. Lice rata
    10. Lijepi dan

    Zetori su mladi rock bend (oformljeni su 2003. godine) koji dolazi iz Gradišća, a predstavljaju nam svojim debi albumom “Tražim život“. Usprkos tome što bend sačinjava prilično šaroliko društvo (slovačko češka kombinacija) sve pjesme su napisane i otpjevane na hrvatskom jeziku. No kod prvog preslušavanja albuma zapazit ćete da i nije riječ o standardnom književnom jeziku već o Gradišćanskoj inačici Hrvatskoga. No, kako je sam Boris rekao ‘muzika je muzika’.

    Kad spominjem to ‘šaroliko’ društvo bio bi svakako red da navedem i članove. Vokal i gitara – Boris Jankovich, klavijature – Hammond i vokal – Filip Tyran, Rudi Naumayer – lead guitar¸ Tome Jankovič – bass, Paolo Maly – klavijature i vokal te Mario Mersich bubnjevi. Kao što se i da primijetiti Boris i Tome su očito momci naše gore list pa je sad malo jasnije zašto su pjesme na hrvatskom jeziku.

    “Tražim život” vrlo je inspirativan i zanimljiv uradak koji kao osnovu isprepliće različite teme društvenog života. Pjesme su tekstualno i emotivno vrlo snažne, a samo kao primjer takvih izdvojio bih “Lice rata“, “Tebi“, “Tražim život”. Da nije riječ o nekom amaterskom bendu govori i nagrada “Starmladine” koju su osvojili 2004. godine kao najbolji rock bend. Ovaj rokerski izričaj najbolje se osjeti u čvrstim rifovima pjesama kao što je “Vatra“, “Probudili smo noć” ili pak “Lijepi dani“.

    Iz svega ovoga vrlo je jednostavno zaključiti da je riječ o jednom vrlo zrelom i stasitom rock bendu koji bi uz pravi management mogao puno toga postići. Ukoliko imate mogućnosti svakako preslušajte ovaj album, a više informacija moći ćete naći na www.zetori.at.

    Muziku podržava