Izvan svake konkurencije

    1013

    Uncle Kracker

    72 & Sunny

    Datum izdanja: 30.08.2004.

    Izdavač: Lava Records / Dancing Bear

    Žanr: Rock

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. This Time
    2. Rescue
    3. Further Down The Road
    4. Don’t Know How (Not To Love You)
    5. What Do We Want?
    6. Writing It Down
    7. Place At My Table
    8. Some Things You Can’t Take Back
    9. Blues Man
    10. Songs About Me, Songs About You
    11. Please Come Home
    12. You’re Not Free
    13. Last Night Again – Kenny Chesney

    Album “72 & Sunny” je bez ikakve konkurencije najbesmisleniji album koji sam slušao ove godine. Čak je svojom besmislenošću uspio nadmašiti Nellyja, ali o tome više u nekim drugim recenzijama. Krackerov album prvijenac bio je solidno djelo, simpatično je možda bolja riječ, ali sve u svemu uspio je tim albumom uhvatiti svojih 5 minuta slave.

    ‘Kreker’ umjesto da nastavi putevima mediokriteta, pokušava drugim albumom dokazati neku glazbenu ozbiljnost i zrelost. Rezultat je dosadan album, južnjačkog ‘Redneck’ štiha, prepun bespotrebnih i besmislenih filozofiranja o ljubavi i ostalim temama koje južnjacima život znače.

    Slušajući “72 & Sunny” u glavi su mi se ispreplitale scene iz filma “Deliverance” i slika prepunog saloona, napučenog znojavim muškarcima s fudbama i kaubojkama, šarmantnih krezubih mladića u treger trapericama i pokoja dlakava konobarica seljačkog naglaska, kojoj nije strano koketiranje s prekrasnom klijentelom. Užasne li slike! Vjerujte mi i glazba s albuma je poput ovog detaljno (nadam se) dočaranog opisa.

    Uncle Kracker ne posjeduje apsolutno ništa, ni stil, ni talent, a zavijanje i zavlačenje koje on naziva pjevanjem možda može proći u Nashvillu ili nekoj drugoj U.S. zabiti. Pitam se kada će Kid Rock konačno shvatiti da nema nikakvog smisla sponzorirati ovakav loš projekt, i ponovo zaposliti Krackera kao svog DJ-a, što je daleko bolja kombinacija.

    Muziku podržava