Kako bez hitova napraviti best of

    1619

    The Walkabouts

    Shimmers

    Datum izdanja: 01.09.2003.

    Izdavač: Glitterhouse / Dancing Bear

    Žanr: Rock

    Naša ocjena:

    Kultni seattleski bend The Walkabouts odlučio se nakon 20 godina postojanja i 15 objavljenih albuma objaviti svoju “Best of” kolekciju pod nazivom “Shimmers“, kako bi onima koji nisu veliki poznavatelji njihove glazbe priuštili ‘kratko’ upoznavanje, koje će zasigurno produbiti nakon ovog album, a one već dobro upoznate podsjetili na svoj iznimni dugogodišnji rad.

    Svojom zavodljivom, mračnom, depresivnom, melankoličnom, osjećajnom glazbom, Walkaboutsi su stekli veliki krug poklonika i izborili se za svoje mjesto na glazbenoj sceni. Iako nikad nisu imali veliki hit, koji će ih vinuti u zvjezdanu orbitu i nikad nisu stekli reputaciju pravih rock zvijezda, Walkaboutsi su svojim samozatajnim držanjem i odnosom prema muzici stekli veliki ugled u svijetu glazbe.

    Možda vas njihova glazba neće ‘uzbudit'” i neće vas baciti u neka euforična raspoloženja, Walkaboutsi će vam pružiti drugčiji način traženja ‘zadovoljštine’ u glazbi. Prekrasan, očaravajući glas Carle Torgerson, dominira u pjesmama, koje ona izvodi, posebno u izvrsnoj baladi “Drown” i u najvećem hitu The Walkaboutsa “The Light Will Stay On“, dok frontmen benda i veliki glazbenik Chris Eckman svojim dubokim glasom, daje pjesmama mračniju stranu, što je posebno dojmiljivo u “Findlay’s Motel”. Iako se pjesme tonalitetom, osim nabrijane “The Stopping-Off Place” ne razlikuju previše, svaka pjesma ima svoju priču i melodiju, što Vam ne dopušta da utonete u san ili padnete u monotono raspoloženje.

    “Shimmers” je album koji će vam sigurno ostati u dragom i dugom sjećanju i svaki ponovni susret sa njim produbljivati će vaše upoznavanje sa The Walkaboutsima.

    Muziku podržava