Abroad Experiments promoviraju album prvijenac

1744

Zagrebački progressive/alternative rock bend Abroad Experiments nastao je 2003. godine, a koncertno postaje aktivan 2005. godine.

Kako im je naglasak bio na ‘live’ svirkama, najprije su proputovali Hrvatskom, a zatim krenuli na koncerte van granica. Bend je prepoznat u Slovačkoj pa su se okušali na Hodokvas festivalu 2006. i 2007. godine, nakon čega je uslijedilo i sudjelovanje na Quantanamera festivalu te pojavljivanje u emisiji Metro na slovačkoj nacionalnoj televiziji.Iskustvo ih je dovelo do svjetskog finala GBOB u Londonu kada su zaključili da je vrijeme za objavljivanje novog materijala, te su ušli u studio i počeli snimati svoj prvi album. 2011. godine bend je potpisao ugovor s izdavačkom kućom MusicBrands koja je objavila debitantski album “Meadows Of A Grand Design“, nakon čega je uslijedila i suradnja s poljskim izrađivačem gitara Mayones.

Aktualnu postavu benda čine Daniel Stakić (gitara), Ivan Makovec (gitara i vokal), Marko Tomljanović (bubnjevi) i Vedran Kovačić (bas gitara).

Posljednji singl im je “Creepy“, a može ih se vidjeti na koncertima 4. svibnja u Zaboku (Regenerator) i 17. svibnja u Zagrebu (Mali pogon Tvornice).

0 Shares
Muziku podržava