Chris Cornell napokon trijezan

1931

Nakon što je Zack de la Rocha napustio Rage Against The Machine, preostaloj trojci se pridružio Chris Cornell i bendu od tada cvjetaju ruže. Ili je bar tako izgledalo. Naime, nakon uspješnog debija iz 2002. godine, pjevač Cornell krenuo je u kliniku za odvikavanje od alkohola i droga, a dečki iz benda kažu da se potpuno očistio tek nedavno.

Morello objašnjava: “Chris je imao velikih problema s drogama, a bend je bio u poziciji da smo imali različite managemente koji su se međusobno mrzili. Riješili smo to tako da smo ih sve otpustili a Chris je krenuo na odvikavanje. ‘Revelations’ je prvi album na kojem nije pušio, pio ili se drogirao za vrijeme snimanja. To je prvi put u karijeri da nije podlegao tim stvarima.”

Osim opojnih problema, u bendu je sve više primjetljiva velika razlika svjetonazora između Cornella i Morella. Dok se Cornell prošlog mjeseca pojavio na modnom happeningu obučen u dizajnersku odjeću Prada i Louis Vuitton, te uživa u Parizu u svom restoranu sa svojom drugom ženom i njihovo dvoje djece, Morello sa svojom baseball kapicom i dalje obnaša svoj hobi političkog aktivista koji se bori protiv kapitalizma i ugnjetavanja manjina.

Muziku podržava

Trenutno je zaokupljen sviranjem za pobunjene radnike u dućanima LA-a, podržava američke Indijance u borbi protiv fast-food tvrtke Taco Bell, te svira sa svojim neprofitabilnim projektom Axis Of Justice u kojem je i pjevač System Of A Down – Serj Tankian.

Rekao je. “Sve što me u životu zanima je sviranje glazbe i rad u političkom aktivizmu. Da se razumijemo, Rage nije bio dobar bend zato što je bio politički, to je bio odličan rock bend koji je samo slučajno bio i politički!”

0 Shares
Muziku podržava