Zub Johna Lennona postao dio skulpture

Muzika.hr - Glasno i jasno!
2079

Komadić zuba Johna Lennona koji je prodan za 31.200 dolara (19.000 funti) na aukciji Omega Auction Housea u engleskom Stockportu u studenom prošle godine, postao je diom skulpture kojom će se prikupljati novčana sredstva za djecu.

Naime, umjetnica Kristen Zuk, čiji je brat, zubar Michael Zuk na spomenutoj aukciji kupio zub, ukomponirala je komadić kutnjaka u glinenu skulpturu glazbenika.

Skulptura će biti izložena na Fringe Festivalu u kanadskom Edmontonu, a pritom će biti prikupljan i novac koji će biti doniran zakladi za djecu Smile Train: “Ovo je kao vremenska kapsula. Sadrži njegov DNK” izjavila je Zuk.

Muziku podržava

Molarni zub Lennon je kasnih ’60-ih ostavio Dot Jarlett, kućepaziteljici njegove Kenwood rezidencije u Surreyu koja se sada prodaje po cijeni od 15 milijuna funti.

Zub se uz iznimku prethodne dvije godine u Kanadi nalazio čitava četiri desetljeća otkako se Jarlettina kćer udala za Kanađanina. Nakon što je saznao da je ona obožavateljica The Beatlesa, Lennon je Dot rekao da joj zub pokloni kao suvenir.

Barry Jarlett, Dotin sin, uzimajući u obzir kako njegova majka ima već 90 godina za medije je tada izjavio da osjeća kako je kucnuo pravi čas da zub završi u nečijim drugim rukama radije nego da se zagubi.

Muziku podržava
Stisni