Čak i uhodani i talentirani tekstopisci ponekad mogu doživjeti kreativnu blokadu i jednostavno ostati bez ideja za pisanje pjesama.

Za pisanje je potrebna inspiracija, a ljudi iz projekta ‘The Songwriters Font’ to jako dobro znaju pa su za same autore došli do genijalne ideje.

Osmislili su fontove isključivo za osobnu upotrebu koji su kreirani po uzorku originalnih rukopisa od raznih poznatih glazbenika i autora kao što su primjerice Kurt Cobain, David Bowie, John Lennon. Osim njih, našli su se i fontovi primjerice Leonarda Cohena i Sergea Gainsbourga.

Muziku podržava

Dakle, u pitanju su originalna rukom pisana slova i znakovi, a Julien Sens i Nicolas Damiens koji stoje iza samog projekta poručuju: “Pišite pjesme kao oni koju su vas ranije inspirirali. Fontovi za tekstopisce su kreirani kako bi glazbenici iz njih crpili inspiraciju. Pisanje tekstova s rukopisom utjecajnih autora pomaže razvijanju mašte.

Biti u raspoloženju Bowieja, Cobaina, Cohena, Gainsbourga, Lennona, može biti sasvim maštovito… ali upravo u tome i je poanta.” poručili su korisnicima koji putem njihove internetske stranice i sami na raspolaganju imaju opciju ‘downloadanja’ fontova.

25 Shares
Muziku podržava