Sons & Daughters na Vip INmusicu

2772

Ako ijednom gradu možemo atribuirati rock kao specifičan i karatketirstičan žanr, onda je to svakako škotski Glasgow koji je između brojnih odličnih bendova iznjedrio Sons & Daughters, bend koji će nastupiti na ovogodišnjem Vip INmusicu.

Četveročlani bend kojeg čine Adele Bethel, David Gow, Scott Paterson i Ailidh Lennon, okupio se 2001., te vrlo brzo nakon toga krenuli na turneju s Arab Strapom u tročlanoj postavi. Međutim, nakon upoznavanja Scotta Patersona, primljen je u bend kao drugi vokal.

U novom, četveročlanom sastavu 2003. godine krenuli su u studio i snimili prvijenac “Love The Cup“. Iako se iz različitih razloga navedeni EP ne vodi kao službeni album, bend ga uvijek uvrštava kao službeni početak na svom diskografskom popisu.

Muziku podržava

U idućih pet godina objavljuju dva studijska albuma “The Repulsion Box“, te “This Gift“, objavljen ovoga siječnja. Aktualni album snimljen je u produkciji gitariste Sueda Bernarda Butlera, koji im je osigurao veću medijsku pažnju, ali i pribavio nove fanove.

U svoj krajnje energičan i žestok zvuk inkorporirali su niz udaraljki, bas, mandolinu, gitaru i piano, od čega nastaje neobična mješavina teško definirajuće glazbe koja je zapravo fuzija countrya, bluesa, rocka i garage rocka.

Osim spomenutih Arab Strapa, Sons & Daughters pratili su svoje mega-popularne sugrađane iz Franz Ferdinanda.

Do sada potvrđeni izvođači na festivalu:
Nick Cave & The Bad Seeds
The Prodigy
Serj Tankian
Stereo MC’s
Amadou & Mariam
Tinariwen
The Go! Team
Dreadzone
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap
Ed Kuepper & Jeffrey Wegener
Jazzanova
Vještice
Erotic Biljan & His Heretics
ST!llness
Diyala + DJ Ain’tune

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima.Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava
Stisni