Izgleda da se aplikacija Shazam može posramiti pred Facebook grupom ‘The Identification of Music Group‘, ali samo kada je riječ o elektronici i svim popratnim žanrovima i podžanrovima.

S obzirom da Shazam ne pokriva baš sve što postoji od elektronske glazbe, čini se da ova Facebook grupa praktički garantira odgovor po koji ste i došli.

Grupu čini zajednica od preko 85 tisuća pojedinaca koji kolektivno analiziraju podosta zapanjujuću količinu svakojakih rijetkih glazbenih primjeraka. Loša kvaliteta snimke također nije problem, kao ni opskurni, često neizdani materijali, jer vam ova vrijedna ekipa može pomoći da nađete ono po što ste došli.

Muziku podržava

Drže do svoje privatnosti pa je grupa zatvorena, za učlanjenje morate odgovoriti na tri pitanja, dva vezana za sama pravila grupe te jedno o vašem osobnom glazbenom ukusu. Čini se da navođenje Motörheada nije bio baš najpametniji izbor s obzirom da je ipak riječ o grupi koja je specijalizirana za elektronsku glazbu. Nakon toga čekate da vam odobre ulaz u grupu i dalje je lakše, barem vama koji nećete napraviti grešku koju je napravila i autorica ovoga članka. 🙂 Iako možda nekim čudom ‘approve’ i uslijedi nešto kasnije.

No svakako vrijedi naglasiti kako su pravila prilično stroga, što po njima samima je glavna čar ove grupe koja se ponaša poput jedne velike zajednice. Izgleda da odmah dobivate ‘ban’ ako pošaljete upit za “Sandstorm” od Darudea, što je posljednje od 10 zlatnih pravila.

foto: Facebook ‘screenshot’
0 Shares
Muziku podržava