Igrajte se uz ”Igru prijestolja”, potrošite tisuće minuta gledajući ”Milijarde”, zabavljajte se u društvu ”Svite” i istražujte svijet zločina kao da ste ”Pravi detektiv”.

Za novogodišnje blagdane pripremili smo serije uz koje se možete razbuditi nakon tulumarenja – ili nastaviti zabavu, kako želite! Serije se nalaze u katalogu HBO on Demand na Xplore TV-u, a program se može mjesec dana isprobavati besplatno, i to bez ugovorne obaveze pa čak i kao aplikacija na tabletu ili mobitelu. Pretplatu na Xplore TV možeš osvojiti na našem Instagram i Facebook profilu. Uz svaku seriju stavili smo i koliko vam minuta otprilike treba da je odbindžate od početka do kraja:

1”Igra prijestolja” – S1-S7 (76 sati) – HBO On Demand

Epski fantasy o spletkama i borbi za vlast, u kojem razne obitelji i pojedinci pokušavaju zasjesti na Željezno prijestolje Westerosa ili barem preživjeti. Uz ovu popularnu seriju su mnogi igrali drinking game, pa to možete isprobati i kada se oporavljate od opijanja. Protiv mamurluka se obično uzimaju voda, juhica, čaj i kava, pa savjetujemo da potegnete iz šalice s navedenim napicima uvijek kada: vidite Dubrovnik, netko kaže “Zima dolazi”, neka od glumice se skine ili, što je dosta često, nekog od likova ubiju. Vrlo brzo ćete se otrijezniti, vjerujte!

2”Pravi detektiv”  – S1-S2 (16 sati) – HBO On Demand

Kultna kriminalistička serija o policajcima u lovu na zločince. Svaka sezona je priča za sebe, a najviše dojmova ostavila je prva sezona u kojoj je glavna faca Matthew McConaughey kao detektiv Rustin ‘Rust’ Cohle, cinik koji ne vjeruje u ljude, nadu i ostale iluzije. Crnjak koji će vas izbaciti iz blagdanskog ‘radujmo se, narodi’ raspoloženja. Vrlo brzo stiže i treća sezona, baš u vrijeme dok se oporavljate od novogodišnjeg bančevanja.

3”Twin Peaks 2017.” – S1 (18 sati) – HBO On Demand

Dvije riječi: Twin Peaks. Još dvije riječi: David Lynch! Dok je verzija iz 90-ih imala zabavnih i duhovitih elemenata pa su se miješali krimić i drama te sapunica i komedija, novo izdanje je u potpunosti pod kontrolom Davida Lyncha. Nadrealizam, horor i crnilo do daske, pa ćete se prvo uplašeno razbuditi, a onda ćete pomisliti da ste u delirijum tremensu.

4”Milijarde” – S1 –S3 (36 sati) – HBO On Demand

Drama o svijetu visokih financija, u kojoj je glavni junak karizmatični mešetar Bobby Axelrod koji zarađuju milijarde dolara na rubu zakona, pa ga strastveno progoni savezni tužitelj Chuck Rhoades. Kada vidite koliko zarađuju brokeri, zavrtit će vam se od iznosa, a ne od alkohola. Brzo ćete se i razbuditi kada shvatite da se vi gušite u francuskoj salati dok se neki guše u parama. Stoga, bolje je trgnuti se i početi raditi, a ne izležavati se nakon partyja.

5”Obitelj Borgia”–S1-S3 (27 sati) – HBO On Demand

Evo i serije s religijskom tematikom – priče o Papi Borgiji i njegovoj obitelji koja nije živjela prema kršćanskom katekizmu nego je više naginjala onoj drugoj, mračnoj strani.  Što ćete – svijet politike je pun spletki i ubijanja, pa tako i u Vatikanu. Uz ovu seriju ćete naučiti kako se oporaviti od grešnih zabava i kasnije se ponašati kao svetac. Samo pazite na recepte za koktele – Borgije imaju nezgodan hobi i vole se služiti raznim otrovima.

6”Sluškinjina priča” – S1-S2 (19 sati) – HBO On Demand

Distopija o svijetu budućnosti u kojem su žene robinje, sluškinje i strojevi za rađanje. Prva sezona rađena je prema istoimenom romanu Margaret Atwood, a druga sezona je snimljena prema originalnom scenariju i prati kažnjavanje neposlušnih žena.  Strašnija od mnogih horora, serija će razbuditi mnoge gledatelj(ic)e i potaknuti ih na razmišljanje o svijetu u kojem živimo.

7”Svita” – S1-S8 (39 sati) – HBO On Demand

Serija o holivudskom glumcu u usponu i njegovoj sviti prijatelja s kojima radi ono što se radi u Hollywoodu kada se ne snima – partija! Vječno partijanje je isprepleteno sa spletkama oko dobijanja novih uloga i projekata jer svatko je svakome vuk u Gradu grijeha. Osim što će vas naučiti kako se zabavlja, a kako se trijezni, serija će vas kroz sporedni lik producenta  Harveyja Weingarda naučiti da je Hollywood od početka znao tko je Harvey Weinstein.

37 Shares