Tko će pobijediti u Igri prijestolja, hoće li potpredsjednica postati predsjednica, što se događa u novoj Zoni sumraka i tko će preživjeti u Deadwoodu?

Najavljujemo zanimljive serije koje ćete moći gledati ove godine. Za neke serije navedene su platforme na kojima se mogu gledati u Hrvatskoj i datumi premijera, a za ostale serije samo približni datumi premijera. Dosta serija nema još ni približne datume premijera pa će biti uvrštene u sljedeće tekstove.

1 ”Potpredsjednica” S07 (”Veep” S07) – 01.04. HBO

Posljednja sezona genijalne humoristične serije nastavlja sa satiričnim i sarkastičnim pogledom na svijet američke politike. Priča prati bivšu potpredsjednicu i predsjednicu Selinu Meyer koja ne može živjeti mirnim građanskim životom i razmišlja o tome da se opet kandidira za predsjednicu. Glavna glumica Julia Louis-Dreyfus liječi se od raka no uspjela je snimiti završnu sezonu.

2”Zona sumraka” (”The Twilight Zone”)  – 01.04.

Novu verziju ”Zone sumraka” producirao je redatelj Jordan Peele (”Us”, ”Get Out”) kojeg ćemo gledati i kao naratora serije. Moći ćemo vidjeti razne slavne glumce (Jacob Tremblay, Greg Kinnear, Tracy Morgan), a zanimljivo je da je Peele za HBO producirao još jednu horor dramu – ”Lovecraft Country” koji opet spaja dramske i horor motive u priču o rasizmu u Americi 1950-ih.

3”Igra prijestolja” S08 (”Game of Thrones” S08) – 15.04. HBO GO, HBO

Zima je stigla. Posljednja sezona trebala bi nam otkriti tko će zavladati Željeznim prijestoljem, a kao i obično, sigurno je samo da će autori pobiti puno glavnih likova.  Osma sezona ima samo 6 epizoda, ali zadnje 4 epizode će trajati oko 80 minuta, s tim da je samo prva epizoda bez upozorenja o ‘sadržaju za odrasle’. Procurile su i informacije o sadržaju 8. sezone, no mi nećemo ništa reći jer znamo da postoji posebno mjesto u paklu za one koji spojlaju serije…

4”Majkaotacsin” (”Motherfatherson”) – 18.04. HBO GO

Serija BBC-a digla je prašinu u Velikoj Britaniji zbog erotskih scena, što je uvijek dobra preporuka. Richard Gere glumi Maxa, karizmatskog i samoukog američkog biznismena s medijskim kućama u Londonu i diljem svijeta. Helen McCrory glumi Kathryn koja se udaljila od Maxa nakon raspada njihova braka. Njihov 30-godišnji sin Caden (Billy Howle) vodi Maxove novine u Velikoj Britaniji i odgajan je da nastavi očevim stopama. No, kad se Cadenov autodestruktivan život otme kontroli, razorne posljedice prijete budućnosti obitelji i njezina poslovnog carstva.

5”Deadwood: The Movie” – 31.05. HBO

OK, ovo je TV film, a ne serija, ali se može gledati i kao zadnja epizoda kultne vestern serije. Nakon otkazivanja serije 2006., planirano je da se snimi par dvosatnih TV filmova umjesto 4. sezone, ali je i to propalo. U međuvremenu su preminuli neki glumci (Powers Boothe), no najbitnije je da je Ian McShane živ i zdrav te je sada konačno snimljen film koji bi trebao donijeti konačni završetak serije.

6 ”Stranger Things” S03 – 04.07. Netflix

Treća sezona popularne serije odvija se 1985., u vrijeme popularnosti filma ”Povratak u budućnost”, a prati intimne veze glavnih junaka. Sezona će imati 8 epizoda.

7”The Politician” – 27.09. Netflix

foto: promo, Netflix

Payton je od djetinjstva znao da će biti predsjednik. No, prvo mora proći kroz mjesto puno iskušenja i izdaje – srednju školu! Plan mu je da postane lokalni lider i osigura mjesto na Harvardu, a pri tom mora nadmudriti bezobzirne konkurente. U seriji glume Ben Platt, Gwyneth Paltrow i Jessica Lange.

8”Watchmen” – 2019. , HBO

foto: promo, HBO

Modernu verziju ”Watchmena” napisao je i producirao Damon Lindleof (”Lost”), a za glazbu su zaduženi Trent Reznor i Atticus Ross. Glavne uloge tumače Don Johnson, Jeremy Irons, Regina King i Louis Gossett Jr.

9”The Righteous Gemstones” – jesen 2019., HBO

foto: promo, HBO

HBO-ova serija koju je napravila ista ekipa (Danny McBride, Jody Hill i David Gordon Green) koja je zaslužna za crne komedije ”Vice Principals” i ”Eastbound & Down”. U središtu priče je disfunkcionalna obitelj televizijskih propovjednika. Otac obitelji je Eli Gemstone kojeg tumači John Goodman, a najstarijeg sina koji želi preuzeti biznis tumači Danny McBride.

10”Domovina” S08 (”Homeland” S08) – krajem 2019.

foto: promo, IMDB

Još jedna završna sezona popularne serije. Saul Berenson, savjetnik za nacionalnu sigurnost novoizabranog predsjednika Warnera, zadužen je da pregovara o miru s talibanima u Afganistanu. Carrie Mathison se još uvijek oporavlja od brutalnog tretmana u zatvoru u Rusiji, ali Saul je želi dovesti u Afganistan jer osjeća da je njezino znanje o Afganistanu ključno.

70 Shares