Glazbeni festival zbirna je nakupina iskustava njegovih posjetitelja. Kao da iza silnih plakata, najava, promocije, pressica i koječega drugog, postoji ono nešto neopipljivo, nešto što svaki posjetitelj ponese kući i čuva do iduće godine. To nešto može biti u potpunosti apstraktan osjećaj jedinstva s masom prilikom nastupa headlinera, može biti pak neka suluda situacija, novo prijateljstvo ili pak nova ljubav. Može biti i opčinjenost nastupom određenog izvođača. Neki pak doma s festivala nose maglovito sjećanje svega gore navedenog, no svim tim posjetiteljima zajedničko je samo jedno – na festival su došli s namjerom da se zabave.

Kako se u cijelu tu priču uklapa Sea Star Festival, dijamant grada Umaga koji se prvi među festivalima budi iz zimskog sna? Kao produljena ruka matičnog mu Exita, Sea Star nudi ekstenziju zbira iskustava s početka članka, no za razliku od labirinta novosadske tvrđave, gdje posjetitelji usred srpnja dolaze tulumariti u punoj formi, ovaj festival otvara svoja vrata kao glasnik početka sezona. Kao VN Australije u Formuli 1 ili pak kao prvo kolo engleskog Premiershipa, gdje svi jedva čekaju, uz čistu tabelu, početak još jedne uzbudljive priče.

Sea Star Umag
foto: Sea Star (Facebook)

Što Sea Star nudi svojim posjetiteljima?

Festivali svoju ponudu prezentiraju pomoću tri parametra. Prvi je očekivano program, drugi je lokacija u kojem se taj program odvija, a treći je brand festivala koji svojom pojavom želi približiti iskustvo svojem potrošaču. Sea Star (za koji smo ti spremili i povoljnije ulaznice u našem Fan Clubu) u sve tri kategorije ima asa u rukavu. Uzmimo za primjer samo ovogodišnji program. Prije nekoliko mjeseci slinio sam nad objavom kako Wu Tang-Clan dolazi opet pokoriti Europu, samo kako bi Sea Star iz vedra neba ispalio kako u umašku Stellu Maris stiže jedna od najvećih hip-hop skupina svih vremena.

Muziku podržava

Što se same lokacije tiče, Stella Maris, inače dom našeg najatraktivnijeg ATP turnira, nudi na dvije bine dva potpuno drugačija iskustva. Sea Star najveća imena ugošćuje na pravoj festivalskoj čistini uz pozornicu prepunu svjetlosnih rješenja, dok nešto manji bendovi sviraju na pravom teniskom stadionu – istom onom gdje gledate finale Umaga. Što se branda tiče, na njega ne treba trošiti previše riječi – Exit je regionalna festivalska institucija.

Zvjezdani line-up koji se ne propušta

Sam Wu Tang Clan je već sam sebi dovoljan. Deveterac sa Staten Islanda svijet je zadužio za tvrdi hip-hop istočne obale, a bogata riznica samostalnih radova šarolikog društva garantira set krcat rimama najrazličitijih vrsta. Uz njih, publika svakako s nestrpljenjem očekuje još jedan ubojiti electro set Ruskinje Nine Kraviz čiji techno ritmovi lupaju diljem zemaljske kugle tijekom čitave godine, a ne samo ljetne sezone. Ne sumnjam kako će Nina poslušati i svog kolegu Papu Svena. Sven Väth jedno je od ključnih imena upravo techno pokreta, čime Sea Star jasno daje posjetiteljima do znanja kako je ovogodišnji lajtmotiv – party do jutra. Festival bez problema trpi kasne setove, stoga nema bojazni da će se određeni izvođači slušati u neprikladnim terminima.

Dodao bih tu još i jako zanimljivi IAMDDB te još jednu techno tvrđavu, dobitnika nagrade za najboljeg techno DJ-a prošle godine – gospodin Ilario Alicante.

Najbolje od regije čini Sea Star posebnim iskustvom

Sea Star je od samog početka jasno stavljao naglasak na lokalno. Jest da su headlineri stranci, i dobro je da je tako jer upravo su strana imena svojevrsni creme de la creme u svijetu u kojem posjetitelji Sea Stara žele obitavati, no regija je ta koja čini Sea Star posebnim iskustvom. Bilo da se radi o sve popularnijem Vojko V ili svima dragom Bajagi, festival nudi među-žanrovski presjek najboljih zvukova regije. Drago nam je vidjeti kako su zagrebački dečki High5 opet gosti Lagune uz pojačanje mladih nada trapa – Buntai. Za punkere tu je pravovjerna opcija zvana Hladno pivo. Uostalom, cijeli program možete pronaći u našoj sveobuhvatnoj najavi.

Sea Star Umag
foto: Sea Star (Facebook)

Zašto od svih festivala upravo na Sea Star

Jasno nam je kako je festivalska konkurencija nemilosrdna. Organizatori se ističu na ovaj ili onaj način u moru ponude, pa je ponekad uopće i teško donijeti odluku o odlasku na ovaj ili onaj festival. Ipak, na temelju naših iskustava, Sea Star je uvertira za najbolji dio godine, eskapizam prije ispitnih rokova i jedan šareni blend zvukova i lica koja tvore u najmanju ruku ugodno festivalsko iskustvo.

Kamp za one koji se žele stopiti s lokacijom, okolni turistički smještaji za one koji ipak traže malo više te najbitnije – more za sve. Festival je naime lociram u laguni, tik uz obalu, a vi stignete u tri dana trajanja festivala – obaviti sve. Možda i najbitnije, doma nosite uspomenu i jedva čekate iduću godinu, jer nema boljeg osjećaja od onog kad koračaš u prostor gdje vrijeme na tri dana staje. Još samo 14 dana do starta, jeste li spremni?

Dodatne informacije za ulaznice i smještaj

Sea Star je omogućio i dodatne super pogodnosti za posjetitelje. Naime, do 15. svibnja možete nabaviti festivalske ulaznice od 259 kn s 35% popusta, a isti dan će završiti i popularna akcija “Kupi 4, zgrabi 5” gdje se na 4 kupljene festivalske ulaznice peta dobiva besplatno. Nepromijenjene ostaju cijene jednodnevnih ulaznica po cijeni od 169 kn, jednodnevnog VIP Golda po 400 kn i festivalske VIP Gold ulaznice po 750 kn. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online putem sustava Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i Ticketshop.hr te na seastarfestival.com.

Povoljnije festivalske ulaznice možeš naći i u našem Fan Clubu.

Sea Star
foto: seastarfestival.com

Ne morate brinuti ni za smještaj jer Stella Maris resort nudi premium kamp s četiri zvijezdice, u čiju cijenu je uračunato i korištenje bazena na otvorenom s morskom vodom te bungalova, apartmana vila ili hotela koji se nalaze neposrednoj blizini festivalskog prostora. Ponude smještaja kreću se od 7€ za kamp, 8€ za bungalove i 10.8€ po osobi za noć za festivalske apartmane. Rezervacija smještaja i dodatne informacije o svim opcijama mogu se pronaći ovdje.

Muziku podržava