Stigao je novi Sea Star festival! Na jedno mjesto smo sakupili sve informacije koje znamo o novom izdanju, a usput poprati i sve razloge zbog kojeg ovoga vikenda moraš biti u Umagu.

Treći Sea Star održat će se od 24. do 25. svibnja 2019. godine u laguni Stella Maris, a organizator, Exit Festival, i domaćin, grad Umag, najavljuju da će biti najjači Sea Star do sada.

Muziku podržava

Formula 2+2 pokazala se uspješna prve dvije sezone pa će tako u petak 24. i subotu 25. svibnja Sea Star Festival svirati u punoj snazi. Osim održanog Welcome Partyja, za nedjeljno jutro, 26. svibnja, spremaju završni Closing Party.

Koga sve gledamo ove godine u Umagu

Svoje nastupe potvrdila su dva velika imena elektronskog zvuka. Prvo je ime čovjek koji je stvarao glazbenu povijest, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svetskog DJ-a, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže liderica modernog elektronskog zvuka, karizmatična i jedinstvena Nina Kraviz.

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante te najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, Enrico Sangiuliano, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera.

Domaće snage predvode zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique.

Drugi val zvijezda u suradnji s Dritom

Dolazak “drito u lagunu” potvrdila je rapidno rastuća zvijezda IAMDDB, koju je i moćni BBC radio pozicionirao na visoko trećem mjesto liste izvođača čiji će zvuk obilježiti godinu pred nama. Njeni fuzionirani trap-jazz bangeri “Shade”, “Drippy” i “Kurr£ncy” danas su neizostavni u klubovima i najboljim hip-hop i RnB partyjima.

Od domaćih imena tu je neizostavni Vojko V, najtraženiji hip hop “čovik” regije koji je bez sumnje obilježio proteklu godinu. Nakon što nas je prošlog ljeta počastio nastupom Dječaka, u lagunu Stella Maris dolazi sa svojim samostalnim nastupom koji je u proteklih godinu dana napravio pravu ludnicu na sceni. S njim stiže i dvojac Krankšvester bez čijih je hitova apsolutno nemoguće zamisliti festivalsko ludilo te megapopularni novosadski trap guru Fox čiji hitovi sa lakoćom stvaraju YouTube milijune. Ovu udarnu hip-hop postavu pojačat će i moćna ekipa koju čine High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze koji će svi skupa dovesti lagunu do točke usijanja.

Veliki headliner!

Legendarna američka hip-hop grupa Wu-Tang Clan, ujedno i jedan od najutjecajnijih hip-hop sastava svih vremena i ime koje iz temelja mijenja suvremenu glazbu i kulturu već gotovo tri desetljeća, novi je veliki headliner ovogodišnjeg Sea Star Festivala, otkriveno je na hitnoj press konferenciji.

Regionalni rock heroji potvrdili nastup

Bajaga, jedan od najvećih i najvažnijih rock autora našeg podneblja sa svojim će Instruktorima u subotu, 25. svibnja, pojačati line up trećeg Sea Stara. Uz njih svoje su nastupe potvrdili i grupa Nola, Marko Nastić, Lady Lee i Phat Phillie. Nastupit će i najveći regionalni punk rockeri Hladno pivo.

Slušamo i istanbulski house

Tu je i Mahmut Orhan, istanbulski house producent i DJ čiji su planetarni megahitovi osvojili svjetske top liste. Upravo će on pojačati zvjezdanu postavu ovogodišnjeg Sea Stara.

Raspored po danima

Petak, 24. svibnja, glavnu pozornicu, Addiko Tesla Stage, zauzeti će Nina Kraviz i Sven Vath, IAMDDB, DJ Ilario Alicante te uz njih Vojko V, Fox i High5. Iste večeri na Nautilus Areni nastupaju Krankšvester, Hazze, Buntai i Smoke Mardeljano kojima će podršku dati Tikach (In da klub), Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj) i Young Leø (In da klub), dok će Electric Waves zauzeti SYSTEM DIVINE, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić. Na Beach Grooves pozornicu stižu Indy i Mr. Fanatik, Silent Octopusom Kiki B., Sin i Young Leo, a na Exotic Lagunu Tito, Jovan M, DJ Sesha i Choma.

U subotu, 25. svibnja, Addiko Tesla pozornica ugošćuje Wu-Tang Clan, Bajagu & Instruktore, Hladno pivo i Nolu, Mahmuta Orhana uz regionalnu podršku Lady Lee i Phat Phillieja. Program na Nautilus Areni čini techno postava, odnosno Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, dok BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono drže Electric Waves scenu. Komercijalnim Beach Grooves stageom upravljati će Mr. Fanatik, Indy i Viktor, Silent Octopusom Kiki B., Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćin Choma.

Kraj trećeg Sea Stara obilježiti će se na poseban način. Program u Stella Marisu započet će  nedjeljnim jutarnjim afterpartijem, odmah nakon kraja subotnjih nastupa, u režiji Electric Waves DJ-a i trajati će do podneva. Izvrstan dodatni sadržaj odvija se u više od 70 vinarija diljem Istre u kojima se obilježava Dan otvorenih vinskih podruma.

Ulaznice

Jeftinije ulaznice po cijeni od 200 kn možeš kupiti putem Muzika.hr FanCluba

U regularnoj prodaji trenutne cijene su 350 kn za festivalske ulaznice, odnosno 200 kn za jednodnevne. Cijena jednodnevnog VIP Golda je 400 kn, a festivalske VIP Gold ulaznice 750 kn. Sve ulaznice mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Entria (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i Ticket Shopa.

528 Shares
Muziku podržava