Prizivanje strahova iz djetinjstva, u kombinaciji s nostalgijom za pop kulturom iz djetinjstva, u više navrata pokazali su se kao izvrstan recept za lansiranje mainstream uspješnice. Nakon “Stranger Thingsa”, filma “It” koji je napravljen po istoimenom djelu Stephena Kinga te mnogih drugih sličnih primjera, sada je na red došao film “Scary Stories to Tell in the Dark”.

“Scary Stories to Tell in the Dark” napravljen je po istoimenoj dječjoj seriji knjiga Alvina Schwartza, koja je i dan danas popularna u Americi. Serija se sastoji od tri kolekcije kratkih horor priča. Prva knjiga objavljena je 1981. i već je u ranim počecima postigla enorman uspjeh. Ipak, uz Schwartza su se vezale tada i kontroverze. Naime, njegove su knjige bile toliko strašne da su devedesetih bile izbačena iz mnogih američkih knjižnica i škola (Hrvati su i dalje prebojažljivi jer serije knjige do dana današnjeg nisu prevedene na hrvatski). “Scary Stories to Tell in the Dark” prodan je u više od sedam milijuna primjeraka, a taj će se broj zasigurno povećati zahvaljujući filmu.

Muziku podržava

Ovaj horor režirao je André Øvredal, a na filmu je radio i Guillermo del Toro, koji je producirao film te radio na scenariju, zajedno s još četiri scenarista. Iz knjige su uzeli četiri priče. Da vam ne spoilamo previše radnju, radnja se vrti oko klape “nerdova” Zoe Colletti, Gabriel Rush i Austin Zajur, kojima se pridružuje i Michael Garza. Oni rješavaju misteriozna ubojstva u, naravno, inače mirnom gradiću Mill Valleyju, u Pennsylvaniji.

Šećer na kraju. Valja napomenuti kako je u filmu iskorištena pjesma Lane Del Rey “Season Of The Witch”. Pjesma će se naći na albumu “Norman Fucking Rockwell”, koji izlazi 30.8. Mnogima je možda bilo nezamislivo da bi se pjesma Lane Del Rey mogla naći u nekom hororu pa prosudite sami koliko se uklapa.

Muziku podržava