Osim Coachelle i Beyoncé koja je ovoga vikenda bila top priča u glazbenom svijetu, održala se i 33. ceremonija povodom uvrštavanja glazbenika u Rock and Roll kuću slavnih (eng. Rock and Roll Hall of Fame).

Za one manje upoznate, riječ je o muzej u Clevelandu koji od 1983. u svoj postav uključuje imena za koja smatra da su najvažnija i najutjecajnija u rock glazbi. Najbitniji uvjet, osim naravno ogromnog doprinosa rock’n’rollu, je da su debi album objavili najkasnije 1992. godine.

Muziku podržava

Ovoga vikenda u Kuću slavnih kroz kategoriju izvođača uvrštena su sljedeća glazbena imena: Bon Jovi, The Cars, Dire Straits, The Moody Blues i Nina Simone. Pod kategoriju ‘rani utjecaji’ uvrštena je američka glazbenica Sister Rosetta Tharpe koja je u ’30-im i ’40-im godinama prošloga stoljeća popularnost stekla svojim gospel uratcima.

Ipak, za ovogodišnju dodjelu novost je ta da su sada počeli uvrštavati i pjesme, kako navodi Billboard. Prvi uvršteni singlovi su “Rocket 88” Jackieja Brenstona i njegovih Delta Cats (1951.), Link Wray sa singlom “Rumble” (1958.), “The Twist” Chubbyja Checkera (1960.), “Louie Louie” The Kingsmena (1963.), Procol Harum sa singlom “A Whiter Shade Of Pale” (1967.) i “Born To Be Wild” (1968.) Steppenwolfa.

Prema Kući slavnih, radi se o singlovima koji su oblikovali rock’n’roll glazbu, a “Little Steven” Van Zandt je predstavljajući novu kategoriju rekao kako upravo trominutna pjesma može rezultirati osobnim otkrićem i prosvjetljenjem koje može promijeniti naše živote.

141 Shares
Muziku podržava