Pustinjski blues Tinariwena na Vip INmusicu

4967

Nakon nešto više od godine dana world music heroji, bivši tuareški borci, iz Malija, skupina Tinariwen vraća se pred zagrebačku publiku. Ovoga puta to će se dogoditi ovogodišnjem Vip INmusic festivalu (3. i 4. lipnja, otok Hrvatske mladeži, Jarun), gdje će nakon klupskih prostora i krova Stojedinice zasvirati na ‘open air’ Nokia Stageu.

Godine 2005. Tinariwen su za album “Amassakoul“osvojili prvi BBC World Music Award, a 2007. je stigla nova nominacija za ovu respektabilnu nagradu, za još uvijek aktualni album “Aman Iman“.

Kratka povijest Tinariwena počinje 1982. godine kada su se oformili u Gadafijevom izbjegličkom kampu za tuareške pobunjenike. Naziv Tinariwen na jeziku Touarega Tamashek znači ‘prazni prostori‘, a opisuje njihov dom; beskrajne pustinje Sahare.

Muziku podržava

Mirovnim sporazumom u Maliju 1990. godine, bivši tuareški borci za slobodu svoje oružje zamijenili su električnim gitarama i počeli svirati ono što nazivaju Desert Blues, melodije Touarega pomiješane s različitim utjecajima, od rocka do Boba Marleya.

Do sada potvrđeni izvođači na festivalu:
Nick Cave & The Bad Seeds
The Prodigy
Serj Tankian
Stereo MC’s
Amadou & Mariam
The Go! Team
Dreadzone
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap
Ed Kuepper & Jeffrey Wegener
Jazzanova
Vještice

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima.Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava