Puna vreća favorita Bože Vreće

Božo Vrećo uspješno se prometnuo u regionalnu, ali i svjetsku glazbenu senzaciju, a njegova muško-ženska dualnost iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost njegovu interpretaciju sevdalinki čini istinski emotivnim doživljajem čak i za one koji nisu ljubitelji sevdaha. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a ovog će ljeta predstaviti peti nosač zvuka “Božo Vrećo – live in Paris”, snimku live koncerta iz pariškog Théâtre Le Palace.

Ovaj umjetnik, interpretator i autor sevdalinki živi i stvara u Sarajevu, a osim sevdaha uživa u jazzu, bluesu i soulu te nerijetko njihove elemente unosi i u svoje interpretacije.

Prije radnog ljeta tijekom kojega će u nekoliko navrata nastupiti pred hrvatskom publikom, upitali smo ga o planovima koji slijede i glazbi koju sluša u slobodno vrijeme.

Muziku podržava

“Koncerti se redaju, Zagreb s Merimom Ključo u srpnju, Knežev dvor u Dubrovniku, tvrđava sv. Mihovila s Miroslavom Tadićem u kolovozu u Šibeniku, festival u Andaluziji, nastupi u Njemačkoj, Nizozemskoj i po Skandinaviji – zaista puno koncerata do kraja godine i jako se radujem svemu. Radim na petom autorskom albumu i novoj knjizi i sve me to ispunjava. Vidjet ćete da se ova lista sastoji od puno sjajnog i različitog materijala, a sačinjena je od pjesama koje su se našle dijelom na mom telefonu, dakle lista nema kraja, al eto za ovaj put toliko. Posebno izdvajam suradnju s Acid Arab koje intenzivno slušam ovih dana jer volim taj beat.”

Muziku podržava