Premijera: Jall aux yeux udružili snage s M.O.R.T.-om

973

Bihaćki bend Jall aux yeux koji stvara autorsku glazbu na francuskom jeziku snimio je spot za pjesmu “Je te cherche” (Tražim te) s Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T. Ovo je treći singl benda (uz “La peste” i “Je m’en lave les mains”) koji najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca.

Nakon objavljivanja albuma slijedi promocija i svirke po regionu. Album je sniman u Mostaru (studio Pavarotti) i Bihaću (studio Amadeus). Prijateljstvo Jure (gitariste benda Jall aux yeux) i Johna traje još od studentskih dana u Zadru gdje su dijelili prostorije doma, hrenovke, besparicu kao i ljubav prema glazbi. Do suradnje je došlo prilično jednostavno.

Johnu je ideja predložena na Demofestu u Banjaluci, gdje je Jall aux yeux sudjelovao u takmičarskom dijelu, a on je to odmah prihvatio. Kasnije je napisao tekst za svoj dio pjesme, došao u Bihać i u jednom danu snimio vokale i spot. Šta to traže i jesu li pronašli Jall aux yeux i John pogledajte i poslušajte u spotu (i učite francuski, obrazovanjem protiv obrezivanja)!

“Ja sam putovao iz Sinja u Zagreb gledajući svoja posla kad me u Korenici zaskočila banda maskiranih Francuza. Stavili su mi pivo u ruku i prošvercali me preko granice u Bihać da u jedan dan snimim pjesmu i spot. Ostatak tog traumatičnog iskustva ću iznijeti u svojoj sljedećoj autobiografiji ‘Pola listine’.” izjavio je John iz M.O.R.T.-a.

Muziku podržava