“Praktična žena” S.A.R.S.-a za borbu protiv obiteljskog nasilja

Muzika.hr
1758

Bend S.A.R.S. ima novi spot pod nazivom “Praktična žena” koji šalje poruku protiv obiteljskog nasilja, a ženama čak nudi i poneke tehnike samoobrane.

Video je nastao kao dio projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld s ciljem mijenjanja svijeta na bolje.“Nismo željeli napraviti još jedan sumoran video gdje su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drukčiji pristup u namjeri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se zaštite i obrane ukoliko postanu žrtve obiteljskog nasilja” objasnili su autori projekta, Dušan Adamović i Marko Romčević.

Autori su, pozivajući ljude da odaberu neki video iz baze te da se upuste u mijenjanje svijeta, još nadodali: “Video protiv obiteljskog nasilja prvi je glazbeni spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pjesmu. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svijesti o raku dojke, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama.”

Aktualni, peti studijski album “Proleće” S.A.R.S. je objavio prije nekoliko mjeseci u izdanju Lampshade Media i Dallas Recordsa.

Muziku podržava