Brucošijada FER-a je najveći događaj ovog tipa koji je odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 4.studenog očekujemo novo izdanje ovog mini festivala.

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su:

1. Krankšvester

foto: Jelena Akšamović

Nakon četiri godine Krankšvester se vraća na FER, ovoga puta kao headliner. Ovaj osječki rap dvojac uskoro izbacuje četvrti album, a uspješnim singlovima “Gaber” i “Zli Kurac” poharali su festivale ovoga ljeta.

2. Alen Vitasović

Multiinstrumentalist i briljantan glazbenik, Alen Vitasović je u gotovo 25 godina solo karijere izbacio brojne bezvremenske hitove kao što su “Jenu noć”, “Ne moren bež nje” i “Ja ne gren”.

3. Straight Mickey and the Boyz

foto: Nena Čehovin

Dinamična trojka koja se svojim multižanrovskim pristupom istaknula kao jedan od najperspektivnijih novih bendova u Srbiji i regiji te su zbog eksplozivnih nastupa stekli status benda kojeg se mora vidjeti uživo.

4. Lika Kolorado

foto: Igor Ilić

Zagrebački bend koji je, unatoč kratkom stažu, postao poznat po svojim zaraznim pjesmama i odličnim live nastupima, a njeguju indie rock i britpop zvuk. Pobjednici su ovogodišnjeg HaGeeF demo festivala.

5. Kočnica

foto: KSET

Zagrebački funk-rock-rap sastav svoje je mjesto na ovogodišnjoj Brucošijadi zaslužio pobjedom na KSET-ovom programu Čuješ?! koji je namijenjen novim i nepoznatim bendovima.

6. Digitron Sound System

Prvi domaći sound system, Digitron Sound System, s radom je započeo 2007. godine, a osnovali su ga članovi Radikal Dub Kolektiva i Bamwisea. Zaslužni su za dobru zabavu hrvatske i europske underground scene koju susrećemo na festivalima i u klubovima.

7. Slavonija Vibes Syndicate

Slavonija Vibes Syndicate je kolektiv par zaljubljenika u dub i reggae zvuk koji dolaze iz različitih kolektiva s područja Slavonije.

Early bird karte po cijeni od 50 kuna kreću u prodaju 20. rujna, mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, a od 29. rujna i u KSET-u. Karte je po pretprodajnoj cijeni moguće kupiti do 9. listopada ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 29. rujna uz predočenje e-indexa.

Stisni