Povratak u koncertnu divljinu za The Cult

1553

Nakon pauze od nekoliko godina legende britanskog rocka The Cult ponovo kreću s koncertima, zasad samo po SAD-u. Glasine o njihovom ponovnom okupljanju bile su divlje istinite kao i naslov turneje – “The Cult: A Return To Wild U.S Tour 2006“. Od zadnjeg studijskog albuma “Beyond Good And Evil” (2001.) i turneje koja je uslijedila, grupa nije djelovala.

Novi Cultov menadžer je Tom Vitorino, isti čovjek koji stoji iza novih The Doorsa, s kojima je Ian Astbury kao pjevač bio vrlo aktivan od 2002. godine. “The Cult trebaju svijet, svijet treba The Cult. Mi nikad, zapravo, ne odlazimo… sve ima svoje razdoblje, a naše razdoblje je ponovo došlo…”, rekao je Astbury u svojem zašifriranom i mističnom stilu.

Turneja starta u ožujku, s prvim koncertom u kultnom Fillmore Auditoriumu u San Franciscu. Održat će 19 koncerata po sjevernoameričkom kontinentu, a odlučili su se za srednje-velike dvorane u kojima mogu postići prisnu atmosferu s publikom. “Moramo se ponovo povezati sa našim ljudima, našim plemenom. Moramo biti među njima. Želimo da ovo bude intimno koliko god može biti. Ne možemo to napraviti u hangaru za avione, čovječe…”, objašnjava gitarist Billy Duffy. Turneja završava u New Yorku. Zasad nema potvrde da će bend ući u studio i snimati nove materijale.

Muziku podržava

U javnosti još nije poznato tko će se pridružiti Ianu i Billyju kao ritam sekcija. Zadnji album i najveći dio turneje s njima je na bubnjevima odradio Matt Sorum (Velvet Revolver), a kratko vrijeme i Scott Garrett (koji je s njima bio od 1992. pa do 1995., a također je svirao sa The Mission). Nije poznato ni hoće li na mjestu basiste biti Craig Adams (član u devedesetima, a prije i poslije toga u The Mission), ili Billy Morrison, član grupe sa zadnjeg albuma i turneje.

Da li ćemo ih gledati u Europi, koju su na posljednjoj turneji naveliko zaobišli (osim na nastupima po Engleskoj), još se ne zna. Zanimljivo je da i The Doors Of 21st Century (odnosno Riders On The Storm, kako se sad nazivaju) namjeravaju turneju u 2006., pa izgleda da će Astbury biti zaposlen sa dva benda. Menadžer Tom Vitorino tvrdi da oba mogu koegzistirati.

Muziku podržava