Ostaci Pantere imali spreman novi album

domination
1732

Malo tko je mogao pretpostaviti da je u trenucima Dimebagovog ubojstva na stageu, postojao album snimljen od tri četvrtine Pantere. Album su braća Abbott (Dimebag i Vinnie Paul) snimili s Rex Brownom (basist Panter) i country razmetnikom David Allen Coeom.

Dogodilo se to kada je Coe čuo da se u trenucima izlaska benda Damageplan na pozornicu iz zvučnika znala čuti njegova pjesma “Jack Daniels If You Please“, te se nakon jednog od koncerata upoznao s dečkima.

Vinnie Paul situaciju objašnjava:”Nakon što smo se upoznali, ostali smo u kontaktu. Slijedeći put kada je Coe bio u gradu, u svojem autobusu dovezao se je do Dimebagove kuće i svi smo se naroljali. Već iduće jutro bili smo se u studiju i snimali.”

Muziku podržava

Album “Rebel Meets Rebel” izlazi 2. svibnja i bit će to prvo izdanje za novu Vinnie Paulovu izdavačku kući Big Vin Records. “Neke pjesme su o kockanju, neke o slomljenim srcima a neke o suganju. Ima tamo i čistog žestokog metala, ima countryja, a čak se nađe tu i tamo flamenco gitare” kaže Abbott. Album je originalno trebao izaći nakon drugog albuma Damageplan, ali stvar se sa smrću Dimebaga bitno promijenila.

U ostavštini svoga brata, Vinnie će istog datuma izdati i DVD “Dimevision Vol. 1” koji će sadržavati Dimebagove zezancije iza pozornice, a na optužbe o prikupljanju love na račun svog preminulog brata, Vinnie oštro odgovara: “Da je sudbina htjela da ja poginem, a ne on, ja bih zbilja htio da se on zakači na nešto ovako kao što sam se ja. Svi koji tvrde da samo naplaćujem njegovu smrt, mogu me slobodno poljubiti u guzicu! Nitkom ne zna kroz koliko tuge i boli sam ja prošao kroz sve ovo”.

Muziku podržava