Online video premijera – “Bayloon” nuSynergetic Orchestra feat. Elvis Stanić

Muzika.hr
2299

nuSynergetic Orchestra i Elvis Stanić objavili su videospot pod nazivom “Bayloon” s prvog koncerta sa slušalicama (‘silent’ koncept) koji je održan na ovim prostorima.

U lipnju ove godine, na lokaciji starih hala Varteksove tvornice tristotinjak gostiju su imali priliku posjetiti za Varaždin i ove krajeve netipičan koncert.Glazbenici nuSynergetic Orchestra i Elvis Stanić svojim eksperimentalnim skladbama oživjeli su taj dugo nekorišten prostor. U nekadašnju tkaonicu postavili su jednostavnu scenografija, formiranu starim kutijama, čime su otkrili ljepotu same hale i povezali glazbenike i publiku u jednu energičnu cjelinu.

Iza samog projekta i koncerta stoji višegodišnji rad na osmišljavanju i planiranju, kao i intenzivne višemjesečne pripreme u realizaciji samog koncerta.

Muziku podržava

“Bayloon” je glazbeni uradak nastao na temeljima tradicionalnog istarskog glazbenog izričaja u ‘režiji’ Elvisa Stanića. Poseban, prilagođeni aranžman za izvedbu u formi novonastalog orkestra, premijerno prikazanog u videu, napravio je Marko Prepelić, mladi skladatelj, dirigent i solo truba nuSynergetic Orchestra. Produkciju i mastering zvuka potpisuje Marin Kereša, dok produkciju videa potpisuje Tea Brezovec.

Prvi video s ovog koncerta, nastao je u vlastitoj produkciji nuArs i nuSynergetic inicijative.

Muziku podržava