Ogenj i Te tvoje joči u videu s Akustike

497

Nakon kratke ljetne pauze, ponovno se vraćamo s predstavljanjem video-materijala nastalih tijekom naše sedme sezone akusticiranja u glazbenoj knjižari Rockmark. Ovom prilikom vam donosimo video s nastupa skupine Ogenj!

Sredinom svibnja smo u sklopu našeg redovitog tjednog akusticiranja imali priliku po prvi put ugostiti ovu koprivničku punk-folk-rock skupinu, a malo je reći da su momci i djevojka svojom gorućom energijom razdrmali Rockmark i sve police s knjigama.

Tada su nam u akustičnom izdanju predstavili pjesme sa svog debi-EP izdanja “Još je rano”, kao i pokoju novu pjesmu, koja će se naći na albumu prvijencu. Na setlistu se smjestila i “Te tvoje joči”, vrlo osobna i iskrena pjesma, kako nam je otkrio Tomo, frontmen skupine.

Muziku podržava

“‘Te tvoje joči’ jedna je u nizu naših ljubavnih priča koje svoje pokriće ima u stvarnom životu, jer dan danas gledam, svaki dan i svako jutro (hvala Bogu), te oči koje su davne 2007./2008. gledale kroz mene, i očarale me. Ljubavna priča koje se zbog jedne “nezgode” pretvorila u život – naime, protagonist ovih događaja, pošto je bio zaljubljen preko ušiju, zakasnio je na vlak (gledao je dolazne umjesto odlazne vlakove, pa mu se vozni red pomiješao), a pošto je na peronu ostao s djevojkom o kojoj je maštao od kad ju je prvi put ugledao, ništa mu drugo nije preostalo nego napraviti prvi korak. ‘Kušnul sam ju, i zdopalo joj se, kušnul sam ju i pamtim još ve’  – poljubio sam je, i sviđalo joj se, poljubio sam je i pamtim još sada.”

foto: Mario Dragičević / Akustika

Tomo se nadovezao i na nastup u Rockmarku: “Akusticiranje u Rockmarku je jedna fantastična prilika da svoj projekt ogolite do same srži, i tako izvoran/prirodan bez struje još malo provučete kroz svoje procese stvaranja, začinite ga dodatnom ekspresijom i vidite da kvalitetnim stvarima nije bitna forma/oblik ‘ambalaže’.”

Video s akusticiranja uz Ogenj dostupan je na našem YouTube kanalu. Za sve audio-uratke zaslužan je Antonino Šimić (Greenwood Studio), dok je za video-kreaciju zaslužan Mario Dragičević.

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava