Novi soundtrack Pet Shop Boysa za ‘stari’ film

1219

Pop veterani – Pet Shop Boys snimili su potpuno novi soundtrack za jedan od najvećih filmova svih vremena, kultni uradak “Battleship Potemkin” koji ove godine slavi svoju 80-tu godišnjicu prvoga prikazivanja. Soundtrack je u prodaji od ovog tjedna i singl “No More Tears” već se vrti u eteru radio stanica.

Pet Shop Boys su premijerno izveli glazbu sa soundtracka na posebnom prikazivanju filma prošloga rujna na Londonskom Trafalgar Squareu, a kao potpora uz bend je tada svirao Dresdenski simfonijski Orkestar. Tom događaju prisustvovalo je više od 25 000 ljudi. Ova osebujna glazbena vizija kombinacija je elektronike i gudačkih instrumenata, a donosi i orkestracije njemačkog kompozitora Torstena Rascha.

U istom sastavu ovi glazbenici sada kreću na pravu promociju ovog izdanja, tako da su već dogovorena četiri zajednička nastupa Pet Shop Boysa i 26-članog simfonijskog orkestra za početka rujna u Njemačkoj, koje će slijediti nastup u Rusiji, te kasnije ponovo u Velikoj Britaniji. Zanimljivo je da će se glazba, kao i na premijeri, izvoditi uživo paralelno uz projekciju samoga filma, te će tako ovaj u originalu revolucionarni nijemi filmski uradak dobiti jednu sasvim novu dimenziju.

Muziku podržava